Son Dakika

Hüseyin Uğur: Küçük bir kız çocuğu topladığı harçlıkları göndermiş

Saadet Partisi, AGD ve Cansuyu Yardımlaşma Derneği öncülüğünde tüm MİLKOLAR ve Millî Görüş teşkilat mensupları Türkiye’yi yasa boğan deprem bölgesindeki yardım çalışmalarına devam ediyor.

ÇEVRE 25.02.2023, 04:35
4
Hüseyin Uğur: Küçük bir kız çocuğu topladığı harçlıkları göndermiş
Saadet Partisi, Anadolu Gençlik Derneği ( AGD) ve Cansuyu Yardımlaşma Derneği öncülüğünde tüm MİLKOLAR ve Millî Görüş teşkilat mensupları Türkiye’yi yasa boğan deprem bölgesindeki yardım çalışmalarına devam ediyor. Hatay’daki yardım çalışmalarına katılan Saadet Partisi Karaman İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Uğur, 15 gün boyunca bölgede yaşadıklarını gazetemize anlatarak, “Türkiye’nin dört bir yanından birçok yardım AGD ve Cansuyu’nun koordinasyonuyla bölgeye geliyordu. O yardımların içinde bir kolide bir poşet dolusu para gördük. Küçük bir kız çocuğu topladığı harçlıkları göndermişti” dedi.
Türkiye’yi yasa boğan depremlerden sonra Millî Görüşçülerin afetzedeler için başlattığı yardım seferberliği büyük ilgi toplamıştı. Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman başta olmak üzere Saadet Partisi, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Cansuyu Yardımlaşma Derneği öncülüğünde tüm MİLKOLAR ve Millî Görüş teşkilat mensupları yardım çalışmalarına katıldı. Lojistik merkezleri, aşevleri, çadırlar, gıda-giysi bağışları ve ayni yardımlarıyla deprem bölgesinde yaraları sarmaya çalışan Millî Görüşçülerden olan Saadet Partisi Karaman İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Uğur, 15 gün boyunca yardım çalışmalarına katıldığı deprem bölgesindeki yaşadıklarını Millî Gazete’ye anlattı.

Hatay ve Hatay’ın köylerinde 15 gün boyunca yardım çalışmalarına katılan Saadet Partisi Karaman İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Uğur, “Depremin üçüncü gününden itibaren Saadet Partisi Karaman teşkilatı olarak bölgedeki yardım faaliyetlerine destek olduk. 4 kişilik arama kurtarma ekibiyle toplam 8 kişiyle yardım malzemeleriyle dolu iki minibüsle Hatay’a gittik. AGD ve Cansuyu’nun Hatay’da kurduğu lojistik merkezinde yardımların tasniflenmesi ve depremzedelere ulaştırılması için çalıştık. Yardım gitmemiş köyleri tespit ettik ve oralara ulaşmaya çalıştık. Allah’a hamdolsun Türkiye’nin dört bir yanından gelen teşkilat mensubu kardeşlerimizle güzel bir koordinasyon yakaladık ve depremzede kardeşlerime hizmet ettik” ifadelerini kullandı.

Küçük bir kız çocuğunun Hatay’a gönderdiği harçlıkların kendisini çok duygulandırdığını belirten Hüseyin Uğur, “Türkiye’nin dört bir yanından birçok yardım AGD ve Cansuyu’nun koordinasyonuyla bölgeye geliyordu. O yardımların içinde bir kolide bir poşet dolusu para gördük. Küçük bir kız çocuğu topladığı harçlıkları göndermiş ve bir de not koymuş, ‘Canım kardeşlerim, biz sizi çok seviyoruz. Ben 5 yaşındayım. Bunları sizinle paylaşmak istedim. Size hep dua ederim. Rümeysa’ yazıyordu. Tabii bu küçük yavrumuzun yardımı bizi çok duygulandırdı. Onun gönderdiği paraya aramızda topladığımız bir miktar para daha ekledik ve daha sonra depremzede çocuklar için şeker, çikolata, gofret vs. aldık. Hatay’da kurulan konteyner kentteki çocuklara, 5 yaşındaki Rümeysa’nın yardımlarını götürmüş olduk” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:07
Güneş 05:37
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:34
Yatsı 20:59
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı