Son Dakika

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atina’da konuştu: Çözülemeyecek sorun yok

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yunanistan başkenti Atina'da Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis’i ziyaret etti. İmamoğlu, Türkiye ve Yunanistan mesajları verdi.

GÜNDEM 21.09.2021, 15:05
22
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atina’da konuştu: Çözülemeyecek sorun yok
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis’in davetlisi olarak gittiği Yunanistan’ın başkenti Atina'da konuştu. Ortak basın toplantısında konuşan Ekrem İmamoğlu, “İyi niyet ve ortak akıl olduğu sürece, Türkiye ve Yunanistan’da çözülmeyecek herhangi bir konu olmadığı prensibinden hareket ediyor ve Atina ile İstanbul arasında bir barış köprüsü olmak arzusuyla yola çıkıyoruz.” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis ile Atina Belediyesi’nde bir araya geldi. Buradaki görüşmenin ardından her iki belediye başkanı basın toplantısında konuştu. 
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Geçen Mart ayında, sevgili dostum Kostas, İstanbul’da ziyaretimize geldi. Bu fırsatla, kendisiyle geniş ufuk turu yapma imkanı bulduk. Şehirlerimizin ortak sorunları konusunda dertleştik. Geleceğe ait ortak projeler konusuna kafa yorduk. Atina ve İstanbul’un tarihi ve kültürel olarak birbirine ne kadar yakın olduğunun bilinciyle görev yapan iki belediye başkanı olduğumuzu anladık. Şehirlerimiz arasında ekonomik, kültürel ve insani ilişkileri her anlamda geliştirmek; ortak sorunlarımıza ortak çözümler üretmek için düzenli olarak bir araya gelmeye karar verdik.” dedi.
İstanbul ve Atina’yı, “Coğrafyanın ve tarihin sıkı sıkıya birbirine zimmetlediği iki dünya şehri” olarak tanımlayan İmamoğlu, şöyle konuştu:
“Arada köprüler kurmak, kültürel ve ekonomik etkileşimimizi kazan-kazan prensibiyle geliştirmek, iki belediye başkanı olarak, dostum Kostas’a ve bana düşüyor. Düzensiz göç, küresel ısınma ve kentsel dönüşüm gibi birçok ortak sorunumuz var. Karşılıklı diyalogla tecrübe paylaşmak ve yeri geldiğinde, kalıcı ve ortak çözümlere kafa yormak istiyoruz. Bu adımları atmaya kararlıyız. Ayrıca bizi birbirimize bağlayan derin kültürel bağlarımız var.”
İki şehrin de kafa yorduğu sınır-tanımayan sorunların olduğunu söyleyen İmamoğlu, şunları kaydetti:
“Bu konularda da tecrübe paylaşımı ve yeri geldiğinde ortaklığı anlamlı buluyoruz. Örneğin küresel ısınma, deprem, göç ya da çevre felaketleri de sınır tanımıyor. Atina’da yangın çıktığında neredeyse eş zamanlı olarak İstanbul Sarıyer’de veya Ege’de de yangın çıkabiliyor. Neden ortak çözüm parametreleri düşünmeyelim? Neden birbirimizin tecrübesinden ve imkanlarından yararlanmayalım? Düzensiz göç de ister istemez bizi birbirimize yakınlaştıran sorunlardan biridir. Türkiye ve Yunanistan, koordinasyon içinde ortak çözümler üretmek zorunda. Bizler de Atina ve İstanbul olarak hem bilgi alışverişi hem de ortak projelere odaklanmalıyız.”
Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis de davetine icabet ettiği için Ekrem İmamoğlu'na teşekkür ederek şöyle konuştu:
“İstanbul’daki ziyaretimin karşılığı olarak Atina’yı ziyaret etmenize yönelik davetimi kabul etme nezaketinizle ve kurduğumuz yaratıcı diyalogla ortak geleceğimiz için yeni ve iyi bir başlangıç yapıyoruz. Sorunlar, aşağıdan yukarıya doğru çözülür. Sorunları insanlar yaratır, insanlar çözer. Sorunları hükümetler bile yaratsa, eminim ki halklar çözebilir.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı