Son Dakika

İkinci el otomobil satışlarında değişim! Ticaret Bakanlığı devreye girecek

İkinci el otomobil satışlarıyla alakalı yeni düzenleme geliyor. Konuyla ilgili Ticaret Bakanlığı yeni uygulamayı devreye sokacak.

GÜNDEM 08.06.2024, 13:45
1
İkinci el otomobil satışlarında değişim! Ticaret Bakanlığı devreye girecek
Türkiye genelinde kinci el otomobil alım satımında rutin olan ekspertiz uygulaması fiyatları bakımında şikayetlere neden oluyor.
Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, konuyla alakalı kritik açıklamalarda bulundu. Başkan Aydın Erkoç,ekspertiz hizmetlerinde ciddi fiyat farklılıkları olduğuna dikkat çekerek, vatandaşların kaliteli hizmet ve standart fiyat beklentisi içinde olduğunu belli etti.

Erkoç, "Oto ekspertiz uygulamaları, sektörde oto alım satımında önemli bir yere sahip. İkinci el otomobil alım satımında zorunlu hale gelince daha da önem kazandı. Ancak son dönemde farklı fiyat uygulamaları yapıldığına dair çok sayıda bildirim almaya başladık. Aynı işlemlerin farklı fiyatlarla yapıldığına, hatta bazen de aynı şirketin farklı şubelerinde bile fiyat farklılıkları oluşabildiğine dair. Bu konuda mağduriyetlerin de önüne geçilmesi elzemdir." şeklinde konuştu.
Erkoç,  oto ekspertiz yerlerinden fiyat düzenlemeleri yapılması gerektiğini belirtti. "Baktığınız zaman aynı işlemlerin bir yerde bin liraya bir başka merkezde de 3 bin liraya yapıldığını görebiliyorsunuz. Kalite standartları ne denli önemliyse fiyat standardı da önemli. Bu konuda kamu otoritelerimizin çalışma yapması ve belli standartları getirmesi vatandaşlarımızın ek külfetlere katlanmasını da önleyeceği gibi vergi kaybının önüne geçilmesini sağlayacaktır. Nasıl ki araç muayene istasyonları sabit bir fiyat uyguluyorsa ekspertiz merkezleri için de bu faydalı olacaktır." dedi.
Ticaret Bakanlığı ile görüşmeler yapıldığını ve yaşanan sorunların iletildiğini belirten Erkoç, şu ifadeleri kullandı: "Ticaret Bakanlığımıza da yaşanan sıkıntıları ve beklentileri ilettik. Konuyla ilgili çözüm odaklı çalışma yapılacağını düşünüyoruz. Bu süreçte vatandaşlarımız ekspertiz işlemlerini kurumsal, TSE belgesine sahip firmalarda yaptırsınlar. Farklı, haksız fiyat uygulamaları ile karşılaştıklarında Ticaret Bakanlığı’na, avukatları aracılığı ile hukuki prosedürlere başvurabilirler. İnşallah en kısa zamanda bu sorunların da çözüme kavuşacağına inancımız tam."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı