Son Dakika

İmamoğlu bir seçimi daha kazandı! AKP'de yeni kriz çıktı

AKP’nin uzun yıllar elinden tuttuğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kaybettiği Ekrem İmamoğlu yeni bir seçimi daha kazandı. İmamoğlu’nun son seçim zaferi AKP’de yeni bir kriz çıkardı.

GÜNDEM 07.06.2024, 12:50
3
İmamoğlu bir seçimi daha kazandı! AKP'de yeni kriz çıktı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, önemli bir zafer daha elde etti. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanlığı seçimini 515 oyla kazanan İmamoğlu, AKP içinde yeni bir krizin fitilini ateşledi. AKP'li Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise sadece 250 oy alarak yarışta geride kaldı.

Bu sonuç, AKP'de derin tartışmalara yol açtı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu duruma oldukça tepki gösterdiği ve AKP Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı sert bir şekilde eleştirdiği öğrenildi. Erdoğan'ın, delegelerin oy kullanmasını sağlayamayan Yılmaz'a tepki göstererek, istifasını istediği bildirildi. Yılmaz’ın, "Bana müsaade edin" diyerek genel merkezde tepkisini yüksek sesle dile getirdiği ifade edildi.
Yaşandığı öne sürülen bu hadiseyle ilgili  AKP içerisinden bir açıklama gelmezken Yılmaz, Malatya'da partililere "31 Mart'ta beklediğimizi alamadık. Seçim bitti. Şimdi gelecekteki çalışmalarımıza katkı sağlayacak olan şey, kucaklaşmak ve Cumhurbaşkanımızın kurduğu, dünyanın en büyük siyasi hareketlerinden biri haline gelmiş olan AKP davasının bayrağını taşımaktır" sözleriyle hitap etti.
TBB'nin doğal delegeleri arasında büyükşehir, il ve nüfusu 100 binin üzerindeki ilçe belediye başkanları yer alıyor. Toplamda 868 delegeye sahip olan TBB'nin Başkan Vekili Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar olurken, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ise ikinci başkan vekili olarak seçildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı