Son Dakika

Irak'ta ABD vesayeti devam ediyor! Sudani ve Biden'

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ve ABD başkanı Biden ‘’Radikal gruplara karşı mücadele veren’’ ulusal koalisyonun görevinin sonlandırılması, Ortadoğu’da tırmanan kriz ve Irak-ABD ilişkilerine dair görüşme gerçekleştirdiler.

DÜNYA 16.04.2024, 13:10
Irak'ta ABD vesayeti devam ediyor! Sudani ve Biden'
ABD Başkanlığı ve Irak Başbakanlığı tarafından yapılan ortak açıklamada, Biden ve Sudani'nin ‘’ Son 10 yılda kaydedilen büyük ilerlemeler ışığında DAEŞ’e karşı kurulan uluslararası koalisyonun doğal gelişimini’’ ele aldıkları ifade edildi.
Açıklamada ‘’İki başkan, uluslararası koalisyonun Irak'taki misyonunun ne zaman ve nasıl sona ereceğini belirlemek için bu faktörleri gözden geçireceklerini, Irak anayasası ile Irak ve ABD arasındaki Stratejik Çerçeve Anlaşmasına uygun olarak kalıcı ikili güvenlik ortaklıklarına düzenli bir şekilde ilerleyeceklerini vurguladı.’’ ifadelerine yer verildi.
Washington ile Bağdat arasındaki görüşmelerde bazı Amerikan kuvvetlerinin Irak'ta kalmasına izin veren bir anlaşmaya varılması da amaçlanıyor.
Sudani tarafından yapılan açıklamada ise ziyaretin Irak Hükümetinin ekonomik ve mali reformlara, dünyanın çeşitli ülkeleriyle verimli ortaklıklar kurmaya odaklanan programıyla uyumlu olan stratejik çerçeve anlaşması hükümlerinin etkinleştirilmesini içeren yeni bir aşamaya taşımayı amaçladığı ifade edildi.
Haber: Hamza Korkmaz

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı