İran, İsrail İHA’larıyla dalga geçti: Çocuk oyuncağına benziyor

İran ile İsrail arasındaki gerginlik karşılıklı İHA ve füze saldırılarıyla sürüyor. Son olarak İsrail’den İran’a gönderilen İHA’larla ilgili konuşan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, "çocuk oyuncaklarına benziyor" dedi.

DÜNYA 20.04.2024, 14:20
3
İran, İsrail İHA’larıyla dalga geçti: Çocuk oyuncağına benziyor
Gazze’deki soykırıma tüm dünyaya karşı devam eden Siyonist İsrail’in İran'ın İsfahan kentine düzenlediği saldırıda kullandığı insansız hava araçlarına (İHA) ilişkin değerlendirmede bulunan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail İHA'larıyla dalga geçti. İsrail İHA’ları için çocuk oyuncaklarına benziyor" diyen Abdullahiyan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısına katılmak için gittiği New York'ta basın mensuplarına açıklama yaptı.
İranlı Öğrenciler Haber Ajansı’na (ISNA) göre, Abdullahiyan, "İsfahan'da kullanılan silahlar, insansız hava araçlarına değil, çocuklarımızın oynadığı oyuncaklara benziyordu." dedi.

İsrail’i uyaran bir konuşma yapan Abdullahiyan, İsrail'in yeni bir maceraya atılmadığı müddetçe İran’ın karşılık vermeyi düşünmediğini söyledi. Abdullahiyan, "İsrail büyük ve kayda değer bir saldırı yapmadığı sürece İran'ın karşılık verme planı yok." diye konuştu.

İsrail'in İran'a saldırması durumunda, çok daha şiddetli bir yanıt alacağını vurgulayan Abdullahiyan, "İsrail ciddi bir saldırıda bulunur ve bu bizim için kanıtlanırsa, cevabımız hızlı ve pişman olacakları şekilde üst seviyede olacaktır. Hayfa ve Tel Aviv'i vurabiliriz. İsrail'in tüm ekonomik limanlarını da hedef alabiliriz." ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:41
İkindi 16:27
Akşam 19:36
Yatsı 21:01
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı