İran Meclis Başkanı: "İsrail'e saldırı, diplomatik cevaptı"

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, dün gece Siyonist rejime yönelik gerçekleştirilen hava saldırısı için "Askeri hamle diplomatik saldırıya cevap olarak uygundu" açıklamasında bulundu.

DÜNYA 14.04.2024, 10:00
1
İran Meclis Başkanı:
Dün gece İsrail'e gerçekleştirilen insansız hava aracı (İHA) saldırısının, Suriye'deki İran konsolosluğuna düzenlenen hava saldırısına misilleme olduğunu İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf açıkladı.
Kalibaf, Devrim Muhafızları Ordusu tarafından İsrail'e düzenlenen saldırıyı değerlendirdiği konuşmasında, "İsrail'e askeri hamle, diplomatik misyonlarımıza saldırıya cevaptı ve Birleşmiş Milletler kurallarına uygundu." ifadelerini kullandı. İsrail ve onu destekleyen ülkelere "hata" yapmamaları konusunda uyarıda bulunan Kalibaf, İran'ın bu tür durumlarda daha kararlı bir şekilde karşılık vereceğini vurguladı.
Konuşma sırasında Meclis'te bulunan milletvekilleri ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attılar.

Bu olay, 1 Nisan'da İsrail'in Şam'daki İran konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısına misilleme olarak gerçekleşti. O saldırıda 2'si general rütbesinde 7 İranlı hayatını kaybetmişti.
İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu. Siyonist İsrail ise İran'ın saldırısına karşılık vereceğini bildirmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı