İş başında olanlar haram yemeyecek, yolsuzluk yapmayacak

Mitingde vatandaşlara hitap eden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “21 sene önce Sayın Erdoğan’ın, umhurbaşkanı olmadan önce Amerika’da Siyonist çevreler Millî Görüş gömleğini çıkardı

SİYASET 13.05.2023, 07:10
1
İş başında olanlar haram yemeyecek, yolsuzluk yapmayacak
Mitingde vatandaşlara hitap eden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “21 sene önce Sayın Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı olmadan önce Amerika’da Siyonist çevreler Millî Görüş gömleğini çıkardılar, kendisine bir cesaret madalyası verdiler” dedi.
Devlet Planlama Teşkilatında çalıştığını, özel sektörde tekstil yöneticiliği yaptığını ifade ederek konuşmasını sürdüren Karamollaoğlu, “Bu görevlerimin ardından milletvekili oldum. Milletvekilliği dönemimde yurt dışı görevlerde bulunarak ülkemi temsil ettim. Sonra, ‘Bu kadar koşturmak fazla geliyor. Sizi biraz dinlendirelim’ diyerek bizi alıp 10,5 ay hapse attılar. Tutukladılar” dedi.
Karamollaoğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Sonrasında siyasi yasaklı olarak serbest bıraktılar. O dönemde yine mesleğimde birtakım çalışmalar yaptım. Arkasından da siyasi yasak kalkınca Sivas Belediye Başkanlığı görevini üstlendim. İki dönem Sivaslılar bana görev verdi. Sizler de biliyorsunuz. ‘Sivas hadiseleri’ veya ‘Sivas katliamı’ diye herkes tarafından yapılan iddialar, bugüne kadar hiç açıklanmayan ifadeler, kasetler ortaya çıkınca; herkes ‘Vay canına ya, biz amma büyük bir hatanın içine düşmüşüz’ dedi. Şimdi siyasi hayatımın son devrini yaşıyorum. Bugüne kadar çeşitli vesilelerle kazanmış olduğum tecrübeyi de elbette milletimize, sizlere hizmet için değerlendirmekte kararlıyım.”
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla buluştu.
Kürsüye önce çıkan İmamoğlu, "Bize gülmeyi unutturdular. Biz milleti yeniden güldüreceğiz. Sandıklar açıldığında demokrasi bayramı başlayacak. Bu demokrasi bayramının mimarı gençler olacak.  Bu ülkede büyük işler yapmak isteyen herkes gençlere güvenmek, onlara adil fırsatlar yaratmak lazım. Köşeye sıkıştıklarında düşman yaratma derdindeler. Gençler, 14 Mayıs günü kendilerine gülmeyi, eğlenmeyi unutturan bu iktidarı tıpış tıpış evine yollayacak. Bu demokrasi bayramının mimarı gençler olacak" dedi. İmamoğlu sözlerini, “7 düvel 14 Mayıs'ı bekliyormuş... Bak sen ya... Dünyanın başka işi yok sizinle uğraşacak. Ben gülüyorum bunlara. Bunlar giderse devlet gidermiş. Hadi oradan. Devleti çökerttiniz. Torpilli yakınlarınızı en güzel makamlara getirdiniz. Adaleti unuttular. Sen Gaffar Okan'ı şehit eden anlayışı ittifakına kattın, İstanbul'dan vekil adayı koydun. Kalplerdeki buzları eritmek için hazır olun. Seçim günü kimseyi kırmayın. Elinizde de mutlaka Türk bayrağı olsun. Her şey çok güzel olacak. Aramızda kalsın Samsun; kazanıyoruz, kazanıyoruz, kazanıyoruz Samsun” diye bitirdi.
Mitingde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da,  “6 siyasi parti olarak bir araya geldik, esas hedefimiz bugünkü sistemi değiştirmek. Cumhurbaşkanlığı sistemi, endişe ettiğimiz gibi adeta diktatörlüğe döndü. Bir kişi konuşuyor, müzakere etmek mümkün değil konuyu, karar veriliyor, Meclis dahil herkes onun peşinden gidiyor. Bugün başımıza gelen sıkıntıların temel sebebi burada yatıyor, konuların müzakere edilememesi, meselelerin görüşülmemesi. İlk yapacağımız iş bu sistemi değiştirmek olacak, arkasından da mutlaka adaleti tesis edeceğiz. Adalet olmadan bir ülkede huzur, barış olmaz ama tek başına adalet de yeterli değildir. Mutlaka ülkeyi yönetenler israftan kaçınmalı, yolsuzluğa tevessül etmemeli, yanlış yatırımlarla da milletin parasını çarçur etmemeleri gerekir. Saraylarda oturanlar milletin derdinden anlamaz. Anlarım zanneder ama anlamazlar dünyayı bile görmekten acizler. İsraf, yolsuzluk, yanlış yatırımları bir kenara koyun birdenbire devletin hazinesinde 100 milyarlarca paranın biriktiğini görürsünüz. Bu para millete verilecek, doğru yatırımlara aktarılacak. Sistem değişmeden rakamların bir manası olmaz. Onun için biz sistemi değiştireceğiz, adil bir düzen kuracağız ve arkasından da bütün vatandaşlarımızın milli gelirden adil bir pay almasını sağlayacağız. O da bugünkü rakamlarla ifade edilirse açlık sınırı, yoksulluk sınırı değil bunların üstünde bir rakamı işçi, memur, esnaf, çiftçi, emekli, engelli hiç fark etmez herkese bu rakamları verebilmek” ifadelerini kullandı.
Mitingde konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da, “14 Mayıs günü seçimi kaybedeceğini gören iktidar, milli, manevi değerlerimizi de istismar ederek bizi tehdit ediyor. Erdoğan, Bahçeli dönüp bize parmak sallıyor, ‘Devlet bizim mülkümüz, devlet tehdit altında' Biz de onlara diyoruz ki, devlet bizim için Ulu Sultan Osman Gazi Han'dan emanettir, kimseye çiğnetmeyiz, kimseye böldürmeyiz. Güya teröristler bize destek veriyormuş. Bre insafsızlar, bre vicdansızlar, siz bizim herhangi bir terör örgütüyle irtibatımızı biliyorsanız çıkın soruşturma açın. Ama biz sizin terör örgütleriyle irtibatınızı biliyoruz. Kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan'ı kim televizyonlara çıkardıysa teröristle iş birliği yapan odur. İstanbul seçimlerinde, seçimi kazanmak için İmralı'dan kim mektup getirdiyse terörle iş birliği yapan odur” dedi.
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da mitingde, “Değişime hazır mısınız? Ama sandığa mutlaka gideceğiz ve yakınımızı da mutlaka ikna edeceğiz. Bu sistemi demokratik yollarla değiştireceğiz. Benim sizin bir sözüm var, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Bu seçimin kaderini ve kadınlar belirleyecek. Gençler ilk sözüm size; sandık tamam mı? Merak etmeyin size özgürlüğü getireceğim. Size söz istediğiniz tweeti atacaksınız. Bütün kentlerde huzur olacak. Demokratik ortamı hep beraber yaşatacağız. Herkesin kimliği, inancı başımın üstünde. Buradan tüm dünyaya sesleniyorum. Bizim iki kırmızıçizgimiz var; bayrak ve vatan. Bir tarafa yazın göreceksiniz Bay Kemal Türkiye’yi adaletle yönetecek. Hiçbir ayrım yapmadan yönetecek. Ayrıca Bütün köylerde okulları açacağız, öğrenciler, öğretmen köylere gidecek ve öğrencilerle öğretmenler buluşacak. Cumhuriyet’in 100. yılında 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Böylece taşımalı sistemi bitireceğiz. Kırsalda, köyde öğretmen olacak. Köyde kadın çalışıyorsa köyde genç varsa onun da sosyal güvencesi devlet olacak. Diyorlar ki parayı nerden bulacaksın? Sen 5’li çeteye, baronlara bulacaksın da ben vatandaşıma mı bulamayacağım? Beni iki grup sevmez; bir 5’li çeteler iki uyuşturucu baronları. Uyuşturucu baronlarının da kökünü bu ülkeden kazıyacağım. Hiçbir uyuşturucu baronuna nefes aldırmayacağım” diye konuştu.
Mitingin son bölümünde konuşan Millet İttifakı ortak cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçmenlere hiçbir sandığın boş bırakılmayacağını ifade ederek, oy verme çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Size söz, hazırım. Birlikte mücadele edeceğiz. Yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle birlikte mücadele edip barışı, huzuru, erdemi, kardeşliği, irfanı ve güzelliği hep beraber getireceğiz. Size söz, sandığa gidilecek, oy kullanılacak. Bu ülkeye gerçekten demokrasi gelecek. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye inşa edeceğiz. Sandığa gideceksiniz değil mi? Oy kullanacaksınız değil mi? Siz elektrik düğmesine bastığınızda 5 ayrı vergi ödüyorsunuz. Yeter mutfaktaki yangın, bu milleti soğana mahkûm ettiler. Bir yıl içinde göreceksiniz. Yurt sorununu çözeceğim. En az 2 yıl içinde tüm Suriyeli kardeşlerimizi ülkelerine yollayacağız. Sınırdan izinsiz kuş uçurtmayacağız, herkes görecek, herkes haddini bilecek.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı