Son Dakika

İslam ümmetine mübarek olsun... Haydi cihada haydi felâha!

“Bundan sonra ateşkes yok, arabuluculuk yok, kırmızıçizgi yok...” Filistin direnişi bir oldu, İsrail’e kâbus yaşatıyor...

GÜNDEM 06.08.2022, 21:35
5
İslam ümmetine mübarek olsun... Haydi cihada haydi felâha!
İki gün önce İsrail rejimi savaş uçaklarının Gazze’yi hedef alması sonucunda çok sayıda Müslüman şehit oldu. Şehit olanların arasında 5 yaşındaki bir çocuk ile İslami Cihad’ın saha komutanlarından Taysir El Ceberi de bulunurken Filistin direnişi yaşananların ardından İsrail’e savaş ilan etti. Konuya dair İslami Cihad hareketinden yapılan açıklamada “Bundan sonra ateşkes yok, arabuluculuk yok, kırmızıçizgi yok. Bugünden sonra direniş birleşecek. İsrail ağır bedel ödeyecek” denildi. İslami Cihad’ın İsrail rejimine karşı ilan ettiği savaş ilanının akabinde İsrail, Demir Kubbe Hava Savunma Sistemi’ni aktif hale getirirken direnişin füzeleri tüm engellere rağmen işgal altındaki topraklara ulaştı. İslami Cihad’ın hedef aldığı noktaların başında Tel Aviv geldi.

İsrail rejiminin Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıya İslami Cihad’ın savaş ilanı cevabını vermesi işgalcileri son derece panikletti. Öyle ki; İsrail rejimi arabulucular aracılığıyla HAMAS ile irtibata geçti ve operasyonlarının sadece İslami Cihad’a yönelik olduğunu iletti. HAMAS söz konusu mesaja ret cevabı verdi. Öte yandan Mısır, Katar ve BM, bölgedeki gerginliğin tırmanmasını önlemek amacıyla HAMAS, İslami Cihad ve İsrail’le temasa geçti.

İslami Cihad hareketinin İsrail saldırganlığına karşı verdiği net cevabın ardından diğer direniş hareketleri de İslami Cihad’ın yanında yer aldı. Kassam Tugayları, “Şehitlerimizin yasını tutuyoruz ve bilinmesini istiyoruz ki kanları yerde kalmayacaktır” açıklamasında bulunurken Filistin Direnişi Ortak Operasyon Odası da, “Bu vahşetten İsrail’i sorumlu tutuyoruz. İsrail’e gereken cevabı vereceğiz” ifadelerini kullandı. Öte yandan Lübnan’daki Hizbullah hareketi de Filistin halkına taziye dileklerini sundu ve İslami Cihad’ın İsrail’e karşı alacağı her türlü kararı destekleyeceklerini duyurdu.

Filistin direnişi ile işgalci İsrail rejimi arasındaki gerilimin had safhaya ulaşmasının ardından işgal rejimi, 25 bin yedek askerini orduya çağırdı. Gazze sınırına yığınak yapan İsrail rejimi, Filistin direnişinin füzelerine engel olamazken İslami Cihad hareketi tarafından İsrail işgali altındaki topraklara 200’ü aşkın füze fırlatıldı. Filistin direnişinin başlattığı füze bombardımanı sonucunda Tel Aviv’de ve diğer işgal bölgelerinde sirenler çaldı. Siyonistlerin sığınaklara akın ettiği süreçte birçok noktada şiddetli patlamalar yaşandı.

İsrail rejimine karşı başlatılan operasyonun ardından İslami Cihad hareketi, Batı Şeria, Kudüs ve diğer işgal altındaki bölgelerdeki Filistinlileri Siyonistlere saldırmaya çağırdı. İslami Cihad’ın çağrısının ardından Batı Şeria başta olmak üzere birçok noktada Filistinliler sokaklara döküldü ve katil İsrail’e meydan okudu.

İslami Cihad, İsrail rejimine karşı yürütülen askeri operasyona ‘Meydanların Birliği’ adının verildiğini duyurdu. İslami Cihad hareketi, diğer gruplarla birlikte direnişe devam edeceklerini duyururken Şeyh Raid Salah’ın yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib, “Şehit olmaktan ve şerefli bir şerefli bir şekilde yaşamaktan başka bir seçeneğimiz yok” açıklamasında bulundu. Öte yandan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nden de, “Halkımız ve direniş hareketleri işgale ve İsrail’in Gazze ve Batı Şeria’daki sürekli saldırganlığına karşı birleşti” açıklaması yapıldı.

İsrail’in saldırısı sonucunda şehadete erişen minik çocuk...
Siyonist katiller, normalleşmelerden faydalanarak Filistinli Müslümanların üzerine bomba yağdırdı. İşgalci İsrail rejiminin Gazze’ye yönelik bombardımanında, aralarında 5 yaşındaki bir çocuğun da bulunduğu çok sayıda kişi şehit oldu. Şehit olanlar arasında İslami Cihad’ın saha komutanlarından Taysir El Ceberi’nin de bulunduğu belirtildi. Saldırıların hemen sonrasında İslami Cihad, İsrail’e savaş ilan etti. İslami Cihad hareketi, “Bundan sonra ateşkes yok, arabuluculuk yok, kırmızıçizgi yok. Bugünden sonra direniş birleşecek. İsrail ağır bedel ödeyecek” açıklamasında bulundu.

İslami Cihad, işgalci İsrail rejimine karşı yürütülen askeri operasyona “Meydanların Birliği” adının verildiğini duyurdu. İslami Cihad hareketi, diğer gruplarla birlikte direnişe devam edeceklerini duyururken, Şeyh Raid Salah’ın yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib, “Şehit olmaktan ve şerefli bir şekilde yaşamaktan başka bir seçeneğimiz yok” açıklamasında bulundu. Öte yandan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nden de, “Halkımız ve direniş hareketleri işgale ve İsrail’in Gazze ve Batı Şeria’daki sürekli saldırganlığına karşı birleşti” açıklaması yapıldı.

İslami Cihad’ın İsrail’e karşı savaş ilan etmesinin ardından Tel Aviv başta olmak üzere işgal altındaki topraklar füze yağmuruna tutuldu. İslami Cihad’a yakın kaynaklar, “Daha kapasitemizin tamamını kullanmadık” açıklaması yaparken, İslami Cihad öncülüğünde İsrail rejimine karşı yürütülen savaşta diğer direniş hareketleri de önemli bir rol oynuyor. Filistin direnişi İsrail’e adeta kâbus yaşatıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:07
Güneş 05:37
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:34
Yatsı 20:59
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı