İslâmi duruşun vücut bulmuş hali: Prof. Dr. Adnan El Burş

Ortadoğu’nun en önemli cerrahlarından Filistinli ortopedi profesörü Doktor Adnan el Burş, işgal güçleri tarafından işkence edilerek şehit edildi. Siyonistlerin Gazze’deki hastanelere saldırıları sebebiyle sürekli hastane değiştiren Adnan el Burş, en son görev yaptığı El-Avde Hastanesinde Siyonist askerleri tarafından esir alınmıştı.

GÜNDEM 04.05.2024, 04:40
18
İslâmi duruşun vücut bulmuş hali: Prof. Dr. Adnan El Burş
HAMAS’a bağlı El Kassam Tugayları, savaşta esir aldıkları Yahudilere özenli davranışları ile bütün dünyanın dikkatini çekmiş, adeta kalpleri fethetmişti. Mücahitler, esirlere karşı davranışlarıyla İslam’a karşı iftira atan Siyonist medyasına da büyük bir ders vermişlerdi. Siyonist İsrail ordusu ise kendisine yakışan ama insanlığa yakışmayan bir vahşete daha imza attı. Katil Siyonistler, Filistin’de El-Avde Hastanesinde döverek esir aldığı doktoru işkence ederek şehit etti.
Haber: Muhammed Ali GÖKMEN
Ortadoğu’nun en önemli cerrahlarından Filistinli ortopedi profesörü Doktor Adnan El-Burş Siyonist İsrail’in hastane saldırılarından dolayı görevini yerine getirmek için sürekli hastane değiştiriyordu. El- Burş en son görev yaptığı El-Avde Hastanesinde Siyonist ordusu tarafından vahşi bir şekilde esir alındı. Terörist İsrail ordusu, Doktor Adnan El-Burş’u işkence ederek şehit etti. Doktor Adnan’ın, şehit edilmeden önce yaptığı son sosyal medya paylaşımı ise İslam’ın insana kattığı teslimiyet duygusunu dünyaya kanıtladı.

Siyonist İsrail’in hastaneleri bombalamaya başladığı ilk dönemde Şifa Hastanesinde görev yapan Filistinli Prof. Dr. Adnan El Burş, Şifa Hastanesi kullanılamaz hale gelince yeni görev yeri olan Kemal Advan Hastanesine geçti. El- Burş, enkaza dönüşmüş konutların arasında cesurca ayakta yürüyen bir doktor karikatürü paylaşarak, “Acı ve üzüntüyle hastaneden ayrıldık ama Allah'a şükür görevimizi yerine getirmeye çalıştık, elimizden geleni ve fazlasını yaptık; mükâfatımız Allah'a aittir. Ayakta öleceğiz, diz çökmeyeceğiz” demişti. Doktor Adnan’ın sosyal medya üzerinde yaptığı bu son paylaşım, dünyaya İslam’ın teslimiyet duygusunu anlatan bir timsal oldu.

Filistinli Esirler Cemiyetinin yaptığı açıklamada, “İsrail’in esir olarak tuttuğu Filistinli ortopedi profesörü Doktor Adnan El Burş, Batı Şeria’da İsrail’in kontrolünde olan Ofer Cezaevinde 19 Nisan’da şehit edildi. Naaşı 19 Nisan’dan bugüne kadar Ofer Cezaevinde tutulan şehit Adnan El Burş, aynı cezaevinde tutulan 64 esir ile beraber 2 Mayıs’ta teslim edildi. Adnan el Burş tutuklanana kadar düzenli olarak Gazze Şeridi'ndeki farklı hastaneleri dolaşarak hastalarla ilgileniyordu ve tutuklandığı sırada El Avde Hastanesinde çalışıyordu. El Burş ile birlikte çok sayıda sağlık personeli ve hasta da esir alındı” ifadeleri kullanıldı.

İşgal altında olan Filistin’in Birleşmiş Milletler raportörü Francesca Albanase Adnan El Burş’un şehit edilmesini öğrendikten sonra yaptığı açıklamada, “Son derece endişe duyuyorum. Diplomatik toplumu Filistinlileri korumak için somut tedbirlerle müdahale etmeye çağırıyorum. Bugün İsrail'in işgali altında hiçbir Filistinli güvende değil” ifadelerini kullandı.

Ortopedi profesörü Doktor Adnan El Burş’un şehit edilmesinden sonra Filistin Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamalarda 7 Ekim’den bu yana Siyonist İsrail tarafından öldürülen sağlık çalışanlarının sayısının 496’ya yükseldiği belirtildi. Sağlık Bakanlığı açıklamasının devamında 1500 sağlık çalışanının yaralandığını ve 309 sağlık çalışanının da esir alındığı belirtti. Terörist İsrail, 7 Ekim’den bu yana yerleşim bölgelerini de hedef aldığı savaşta, çoğu çocuk ve kadından oluşan 34 binden fazla Filistinliyi hayattan kopardı.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Mayıs 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:49
Yatsı 21:19
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı