İsrail rejiminde sokaklar yine karıştı! Netanyahu'ya karşı öfke büyüyor!

Gazze'deki soykırım savaşının elebaşlarından bebek katili Binyamin Netanyahu'nun konutu önünde toplanan binlerce İsrailli, istifa ve esir takası anlaşması talebinde bulundu.

DÜNYA 21.04.2024, 13:40
1
İsrail rejiminde sokaklar yine karıştı! Netanyahu'ya karşı öfke büyüyor!
İsrailliler, yine rejim genelinde sokaklara inerek Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir anlaşması yapılması ile Başbakan Binyamin Netanyahu rejiminin istifası talebiyle gösterile düzenledi. İsrail'de Netanyahu rejimine karşı, her hafta cumartesi günü düzenlenen protestolar bu hafta da aynı gün geniş katılımla devam etti.
Rejim karşıtı gruplara katılan on binlerce kişi, Gazze'deki savaş ve esirlerin geri getirilmesi için siyasi iradenin kayıtsızlığını eleştirerek, ülke tarihinin "en sağcı yönetiminin" istifasını ve erken seçim talep eden protestolarını yineledi.
Tel Aviv, Hayfa ve Birüssebi'nin (Berşeva) yanı sıra Netanyahu'nun konutunun bulunduğu kuzeydeki Kayserya kenti ve Batı Kudüs'e ek olarak ülkenin farklı noktalarında rejimin istifası ve esirlerin geri getirilmesi talep edilen gösteriler düzenlendi.
Protestoların merkezi, on binlerce İsraillinin akşam saatlerinde toplandığı Tel Aviv'de yer alan, Netanyahu rejiminin yargı düzenlemelerine karşı yapılan gösterilerde sembolleşen, polisin demir bariyerlerle kapattığı Kaplan Caddesi oldu.
İsrail bayrakları taşıyan binlerce protestocu Başbakan Netanyahu ve rejimindeki siyasetçiler aleyhinde pankart, afiş ve dövizler taşırken, caddede kurulan platformda aktivistler rejimi eleştiren konuşmalar yaptı.
Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin yakınları da yakındaki Savunma Bakanlığı önünde Netanyahu ve öncülük ettiği rejime eleştirilerini yöneltti.
Esirlerin bir an önce evlerine dönmesi çağrıları yaparak davullar ve düdükler çalan protestocular, "Hepsi hemen eve!", "Yardım!", yazılı dövizler taşıdı, Netanyahu'yu suçlayan sloganlar attı. Göstericiler, "(Netanyahu) Bibi (esirleri) serbest bırak" diye bağırdı.
Kaplan Caddesi’nden yürüyerek bakanlık binasının önüne gelen rejim karşıtı protestocular, esir takası talep eden göstericilerle eylemlerini sürdürdü.
Binlerce kişilik gösterici grubu kentte ilerleyerek bazı caddelerde trafiği kapattı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 04:02
Güneş 05:34
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:37
Yatsı 21:02
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı