İsrail, tatbikatlara başladı bile... Hem de burnumuzun dibinde...

Orta Doğu'da tansiyon giderek yükseliyor... İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), İran'a olası bir saldırıyı simüle eden ortak tatbikat gerçekleştirdi.

DÜNYA 11.04.2024, 15:35
1
İsrail, tatbikatlara başladı bile... Hem de burnumuzun dibinde...
İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) hava kuvvetleri, İran'a yönelik olası bir saldırıyı simüle eden ortak tatbikat gerçekleştirdi.  İsrail ordu radyosunun haberine göre, tatbikat son birkaç gün içinde yapıldı. Haberde, "Tatbikat, İran'a yönelik bir saldırı üzerinde çalışmak için tasarlandı." ifadeleri kullanıldı. 
İsrail Hava Kuvvetleri'nin Gazze Şeridi ve Lübnan'daki saldırılarla meşgul olması nedeniyle 6 ay önce tüm tatbikatları askıya aldığı ancak Tahran'ın tehditleri gölgesinde tatbikatlara yakın zamanda yeniden başladığı kaydedildi. 
İşgalci İsrail, İran'ın Şam’daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemiş, saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2’si general rütbesinde toplam 7 İranlı yetkili ölmüştü. 
Saldırıya hızlıca misillemede bulunacağını duyuran İran, olaydan ABD'yi de sorumlu tutmuştu. 
İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, 10 Nisan'da X platformundan yaptığı paylaşımda, İran topraklarından İsrail'e saldırı düzenlenmesi halinde İran'ı hedef alacaklarını kaydetmişti. 
ABD Başkanı Joe Biden da yine 10 Nisan'daki açıklamasında, olası bir İran tehdidine karşı İsrail'e "sarsılmaz" şekilde destek vermeye devam edeceklerini belirtmişti. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı