İzlanda Hakkında 14 İlginç Bilgi

Soğuk bir İskandinav ülkesi olan İzlanda; bambaşka kültüre, sisteme ve özelliklere sahiptir. Bu makalede, bu İskandinav ülkesi ile ilgili bilmediğiniz ilginç gerçekleri ele alacağız.

DÜNYA 24.03.2024, 12:40
1
İzlanda Hakkında 14 İlginç Bilgi
İzlanda, dünya genelinde güvenliği ile bilinen bir İskandinav ülkesidir. Bu ilginç adanın bazı özellikleri oldukça dikkat çekicidir. Bu makalede, İzlanda ile ilgili tüm dikkat çekici detayları bir araya getirdik:

İzlanda, düşük suç oranı ile bilinen bir ülkedir. Burada, polislerin çoğunluğu silah taşımaz.

İzlanda, enerji ihtiyacını tamamen yenilenebilir kaynaklardan karşılar. Jeotermal su kaynakları, ülkeye sıcak su ve elektrik sağlar. Bu sayede, sıcak su kaynakları; evlere, okullara ve seralara kadar ulaştırılır.

İzlanda, “Althingi” adı verilen ulusal parlamentosu ile dünyanın en eski parlamentosuna ev sahipliği yapar. İlk olarak 930 yılında kurulan bu parlamento, hala aktif bir şekilde çalışmaktadır.

İzlanda'da evli çiftler kendi soyadlarını kullanır ve çocukların soyadı babanın ya da annenin soyadının sonuna '-son' ya da '-dóttir' eklenerek oluşturulur. Bu nedenle, aile bireylerinin her biri farklı soyadlarına sahiptir.

İzlanda'nın nüfusu oldukça azdır. Bu nedenle yeni tanışan insanlar arasındaki akrabalık olasılığı oldukça yüksektir. Bu durumu öğrenmek için kullanılan bir uygulama bulunmaktadır.

İzlanda, demokratik olarak seçilen ilk kadın cumhurbaşkanına sahiptir. Vigdís Finnbogadóttir, 1980-1996 yılları arasında İzlanda'nın dördüncü cumhurbaşkanı olarak görev yapmıştır.

İzlanda'da bebeklerin isimleri belirli bir listeden seçilmelidir. Eğer istenilen isim listede yoksa, onay almak için bir komiteye başvurmak gerekmektedir. Bu komite: adlandırma komitesi!

İzlanda bayrağındaki renkler, doğadaki üç önemli özelliği temsil eder: kırmızı yanardağ ateşini, beyaz buzulları ve mavi ise dağların uzaktan görünüşünü simgeler.

İzlanda'da kaldırımların altında sıcak su boruları bulunduğu için, kar temizliği için ekstra çaba harcamak gerekmez.

İzlanda, dünyada iki tektonik plakanın buluştuğu ender yerlerden biridir. Bu nedenle, hem Kuzey Amerika'ya hem de Avrasya'ya aynı anda dokunabilirsiniz. Bu özelliği ile İzlanda’da “Silfra Fissürü” gibi doğal alanlar, UNESCO Dünya Mirası olarak kabul edilmiştir.

İzlanda'nın çevresini araba ile sadece 24 saatte dolaşabilirsiniz. Ülke, yaklaşık 103.000 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahiptir ve bu da oldukça küçük bir alanı kaplamaktadır. Ülkenin küçük yüzölçümü, İzlanda’yı keşfetmek için ideal bir fırsat sunmaktadır!

İzlanda'da bebeklerin soğukta uyutulması oldukça ilginç bir gelenektir. Bu uygulamanın temel nedeni, soğuk havanın bağışıklık sistemini güçlendirebileceğine dair bir inançtır.
İzlanda'nın soğuk iklimi, bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için ideal bir ortam sunar. Soğuk hava, vücudun savunma mekanizmalarını harekete geçirir ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilir. Bu nedenle, bebeklerin soğukta uyutulmasının, onların daha sağlıklı ve dirençli olmalarına katkıda bulunabileceği düşünülür.

İzlanda'nın sivrisineksiz olması oldukça ilginç bir gerçektir ve bu durum ülkenin benzersiz doğal koşullarından kaynaklanır. İzlanda'nın soğuk iklimi, sivrisineklerin yaşaması için uygun olmayan bir ortam oluşturur. Özellikle yaz aylarında diğer bölgelerde sıkça görülen sivrisinek istilası, İzlanda'da yaşanmaz.

Elfler, İzlanda kültüründe oldukça ilginç bir konudur. İzlanda'da, bazı insanlar hala elflerin varlığına inanmaktadır ve bu inançlar genellikle Reykjavik ve çevresinde yoğunlaşmaktadır. İzlanda mitolojisinde, elfler "Huldufólk" olarak bilinir ve toplumun bir parçası olarak kabul edilirler.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:11
Güneş 05:41
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:32
Yatsı 20:55
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı