Kabak burması nasıl yapılır? Tarifi

Kabak burması, Bartın ilimize özgü yöresel, şerbetli bir tatlı çeşididir. Bu yazıda, bu özel tatlının tarifini sizler ile ayrıntılı bir şekilde paylaşacak, ipuçlarını da sunacağız...

AİLE 10.07.2024, 16:05
1
Kabak burması nasıl yapılır? Tarifi
Kabak burması, Bartın ilimizde sıkça hazırlanan yöresel bir tatlı çeşidimizdir. Bu yazıda, sizlere kabak burması tarifini ayrıntılı bir şekilde aktaracak, ipuçlarını sunacağız. Sizler de kendi mutfağınızda bu özel hamur işini denemek isterseniz, sizi yazımıza davet ediyoruz! Hazırsanız, buyurunuz tarifimize: kabak burması tatlısı hazırlıyoruz!
Kabak burması tarifi için ihtiyacınız olan malzemelerin listesi şöyle:
Malzemeleriniz hazır ise, kabak burması tarifine geçelim!
Kabak burması tarifi için aşağıdaki yönergeleri sırası ile takip edin:
Kabak burması tarifinde bazı püf noktalara dikkat etmek önemlidir:
Kabak burması tatlısı ile yakışacak pek çok içecek bulunmaktadır. Bu içecekler şöyledir:
Kabak burması tatlısı, ülkemizin Bartın iline özgü, şerbetli bir tatlıdır. Bu tatlı, bölgenin kendine has tariflerinden biridir ve sıkça tüketilmektedir. Kabak burma tatlısı, 9 Ekim 2020 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek coğrafi işaret almıştır.
Kabak burması tatlısı, nişanlardan bayramlara kadar pek çok özel günde Bartınlılar tarafından hazırlanmaktadır. Bal kabağı ile hazırlanan bu tatlı, incecik açılan yufkaların içine çekilmiş ceviz ile doldurulup rulo şeklinde sarılır. Tatlının üzerine soğuk şerbet dökülür.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Ekim 2024
İmsak 05:28
Güneş 06:48
Öğle 12:28
İkindi 15:30
Akşam 17:58
Yatsı 19:13
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı