Kampüslerde intifada ateşi devam ediyor

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Üniversite Komisyonu, geçtiğimiz günlerde üniversite kampüslerinde “intifada ateşi” çağrısı yapmıştı. 29 Mayıs Üniversitesi öğrencileri de kampüslerinde çadır nöbeti tutmaya devam ederken, Türkiye genelinde üniversite öğrencilerine bir kez daha çağrıda bulundular.

GÜNDEM 08.05.2024, 04:35
Kampüslerde intifada ateşi devam ediyor
Amerika Birleşik Devletleri’nde ve birçok Avrupa ülkesindeki üniversite öğrencileri, kampüslerinde yaptıkları eylemler ile hükümetlerine Siyonist İsrail’in soykırımına karşı çıkmaları için baskı yapmaya devam ediyor. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Üniversite Komisyonu ise Türkiye’de öğrenim gören üniversite öğrencilerini kampüslerinde çadır nöbeti tutmaya davet ediyor. Bu davete duyarsız kalmayan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi öğrencileri, kampüslerinde Filistin direnişine destek maksadıyla 1 hafta sürecek çadır nöbeti tutacak. 29 Mayıs Üniversitesi’nde yapılan eylemi AGD İstanbul Üniversite Komisyonu (4Fakülte) Başkanı Hasan Basri Yazıcı da ziyaret etti.
Haber: Muhammed Ali GÖKMEN
Yazıcı, ziyarette yaptığı konuşmada, “Çadır nöbetlerini küresel intifadaya kulak vererek başlattık. Gazze meselesini üniversitelerde daha çok günden edebilme yollarına arıyorduk, bu bizler için güzel bir vesile oldu. Çadırlara gelen kardeşlerimize 7 Ekim’den bu yana yaşananları en doğru şekilde anlatma fırsatımız doğdu. Tabii çadırlarda bir tek güncel meseleleri değil, kardeşlerimize büyük Ortadoğu projesini, Siyonizm’i uzunca anlatma imkânlarımız oluyor. Gazze’yi savunmanın Ankara’yı savunmak olduğunu anlatma imkânımız oluyor” ifadelerini kullandı.

 Siyonizm’in bu dünya için bir mikrop olduğuna da değinen Hasan Basri Yazıcı, “Katil Netanyahu’yu tutuşturan bu eylemlerin biz de tüm dünyaya ilham olmasını istiyor ve kampüslerin Siyonizm’in değil, Filistin destekçilerinin rengine boyanması çağrısında bulunuyoruz. Öğrenciler nezdinde değil, üniversitelerimizdeki akademisyenleri idari kadrolarımızla bu nöbetlerimizde bir araya geliyoruz. İstanbul’un bütün üniversitelerinde bu nöbetlerimiz devam edecek. Siyonizm mikrobu yeryüzünden silinene kadar nöbette olacağız” şeklinde konuştu.

AGD’nin İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Başkanı Oruc Muslumov ise yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz üzere 7 Ekim’den bu yana İsrail işgal devleti sistematik olarak Gazze’de katliam yapmakta ve oradaki insanların en doğal hakkı olan yaşama hakkını tanımamaktadır. Bu durumdan ötürü biz de Türkiye’deki üniversiteli gençler olarak oradaki kardeşlerimize destek olmak ve İsrail’in karşısında olduğumuzu göstermek için küresel çapta olan ‘Kampüs İntifadası’na biz de katıldık. Kampüsümüzde saat 09.00-13.00 arasında hanımlar komisyonumuz, 13.00-18.00 arasında da erkekler olarak biz nöbet tutuyoruz. Okulumuzda öğrenim gören öğrenci kardeşlerimiz, yaptığımız bu çadır intifadasına gelip bilgiler alıyorlar. Sadece öğrenciler değil, okulumuzdaki hocalarımız ve idarecilerimiz de nöbet yerimizi ziyaret ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:43
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:50
Yatsı 21:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı