Son Dakika

Kamu araçlarında tasfiye başlıyor: 1500 araç satılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kamuda tasarruf edilmesine yönelik yeni bir adım atılmasına yönelik çalışmalar yapıldığını duyurdu. Şimşek ilk aşamada kamu bünyesinde bulunan 1500 aracın tasfiye edileceğini ifade etti.

GÜNDEM 26.04.2024, 10:20
Kamu araçlarında tasfiye başlıyor: 1500 araç satılacak!
Kamu kaynaklarında tasarruf edilmesine yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki 1-2 gün içinde 1500 kamu aracının tasfiyesi için resmi satış işlemleri başlatılacak.
Bakanlık, tasarruf tedbirleri kapsamında kamu kurumlarında bulunan makam araçlarını gözden geçiriyor. Bu kapsamda, kamu kurumlarına kayıtlı tüm araçların envanteri çıkarılarak, gereksiz olanların tasfiye edileceği bir liste hazırlandı.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatıyla ilk aşamada 500 aracın satışa çıkarılacağı duyuruldu. Elde edilecek gelir hazineye aktarılarak, bütçe açıklarının kapatılmasına katkıda bulunacak. İkinci aşamada ise 1.000 araçlık bir tasfiye planı hazırlandı ve bu sürecin aşamalı olarak devam edeceği belirtildi.
Yeni araç alımı ve kiralanması konusunda sıkı kurallar uygulanacak.
Acil ihtiyaç durumlarında, kamu kurumlarının öncelikle ellerindeki araçları satarak yerine yeni araç alabileceği veya kiralayabileceği belirtildi.Makam araçlarının kullanımına kısıtlama getirileceği ve kullanacak kadroların yeniden belirleneceği açıklandı.
İdareler, genelgenin belirlediği konularda gerçekleştirdikleri iş ve işlemlerle elde ettikleri tasarrufları, izleyen dönemde tasarruf imkanı olan alanları Hazine ve Maliye Bakanlığı'na 28 Temmuz'a kadar resmi yazıyla bildirecekler.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 06 Mayıs 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:39
Yatsı 21:05
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı