Karamollaoğlu, parti teşkilatı ile online bayramlaştı

Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından organize edilen Seçim Değerlendirme ve Bayramlaşma programı ile Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, partililer ile online olarak bayramlaştı.

SİYASET 13.04.2024, 04:35
Karamollaoğlu, parti teşkilatı ile online bayramlaştı
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisi tarafından organize edilen Seçim Değerlendirme ve Bayramlaşma programı ile partililer ile online olarak bayramlaştı. Bayramlaşmada konuşan Karamollaoğlu, İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılara dikkat çekerek, 33 binin üzerinde Filistinlinin katledildiğinin altını çizdi. İktidarın ise izlediği yolu eleştirerek, “Şu garabete bakın, İsrail kan gövdeyi götürecek tarzda saldırılarına devam ediyor. Hastaneleri, ambulansları, camileri, okulları, sığınma evlerini her yeri yakıp yıkıyor gık çıkmıyor kimsenin ağzından. Bizimkiler de kahrol düşman diye kendilerine göre İsrail’in karşısında tavır sergiliyor. Arkadaş senin ticaretin İsrail’i ayakta tutuyor” dedi.

Gerçekleşen seçimleri değerlendiren Karamollaoğlu, genel seçimlerde Millet İttifakı’nın riskli bir adım olduğunun altını çizerek, “Bu riskli bir adımdı ama öyle bir adım atılmadan da ülkemizin içine sürüklendiği bu badireli sistemden kurtulma imkânı yoktu. Çünkü bugünkü sistem maalesef tek adamlığa adanmış bir sistem adeta. Meclis’te çoğunluğun olup olmaması da o kadar önemli değil. Cumhurbaşkanı seçildiği zaman yetkileri çok geniş. Bundan dolayı da Meclis’i hiçe sayarak bazı kararları alma icraatları yapma imkânlarına sahip. Bu sistemle ülkenin uzun süre yönetilmesi mümkün değil. Biz bunu gördüğümüz için anayasanın verdiği imkânları da değerlendirerek bir ittifak oluşturduk. Aynı ittifakı iktidar partisi de oluşturdu” diye konuştu.

Seçimlere yakın bir zaman kalana kadar Millet İttifakı’nın anketlerde önde olduğunu anımsatan Karamollaoğlu, seçime yakın yaşanan olaylara dikkat çekerek, “Takriben 3-4 hafta öncesine kadar yüzde 56 civarında bir farkla seçimleri bizim kurduğumuz ittifakın alma ihtimali gözükürken seçimlere yakın bazı gelişmelerden dolayı kendi içimizde de bir takım itilafların ortaya çıkmasından dolayı çelişkili bir dönem yaşadık. Türkiye’miz ve bizler bu fark yüzde 51, 51,5’a kadar düştü ama yine de çoğunluk bizim kurduğumuz ittifakın başarılı olacağını gösteriyordu. Seçimlere gidildi, seçimlerde hiçbir aday seçilecek kadar yani yüzde 50’nin üzerinde oy alamadı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı seçimleri yenilendi ama buna rağmen yüzde 48,5 gibi bir oy ile bu seçim ile kaybedildi. Bu çok önemli bir rakam. Aslında küçücük bir fark iktidara gelme imkânını bize bahşedecekti. Biz bu sebepledir ki iktidara geliriz ümidi ile tek liste olarak seçimlere girdik. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini maalesef kaybettik. Ama Meclis’te de mümkün olduğu kadar en fazla milletvekilini çıkarabilmek için de tek liste halinde seçimlere girme mecburiyetini hissettik” ifadelerini kullandı.

Tek liste halinde gidilen seçimlerde Saadet Partisi’nin 10 milletvekili çıkarttığını belirten Karamollaoğlu, merhum Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’i de hatırlatarak, “Bizim TBMM’de 10 milletvekilimiz var. Birisi Allah rahmet eylesin Hasan Bey kardeşimiz. Ama onu telafi edecek tarzda bir destek geldi. Şu anda biz yine aynı ittifakta bulunan Gelecek Partisi ile bir TBMM grubu oluşturduk. Grubun oluşabilmesi için en az 20 milletvekiline ihtiyaç var. Ama grup çok önemli. Bir grubunuz var ise Meclis’te her zaman söz hakkınız var demektir. Her konuda her zaman konuşma imkânına sahipsiniz. Milletvekili arkadaşlarımız bu imkânı en iyi şekilde değerlendirdiler. Her konuda Türkiye’deki her vatandaşımızın bizim görüşlerimizi öğrenmesine imkân tanınmış oldu. Bu imkân yerel seçimlere giderken ümidimizi artırdı” diye konuştu.

Yerel seçimlerde de Saadet Partisi’nin en çok aday çıkaran ve en çok genç adayın bulunduğu parti olduğunu belirten Karamollaoğlu, seçimlerde en çok şevk ile çalışmayı Saadet Partisi teşkilatının gerçekleştirdiğinin altını çizerek, “Bir seçimden sonra arzu ettiğimiz sonucun alınamaması elbette ki hepimizi üzdü. Biz çok daha fazla yerde belediye başkanlığını kazanmayı ümit ediyorduk olmadı o kadar ama bu bizim moralimizi şundan emin olun hiçbir zaman bozmadı ve bozmayacak. Seçime giden vatandaşların oluşturduğu tabloya baktığımız zaman seçimde oy kullananlara da baktığımız zaman bir defa biz en fazla bölgede seçime giren partiyiz. En genç adaylar bizim kadrolarımızda seçime girdi. Bugüne kadar olandan daha fazla kadın adayımız oldu. Bunların hepsi kamuoyunda müspet bir havanın oluşmasına vesile oldu. Şu anda biz her ne kadar istediğimiz neticeyi almamış olsak bile şundan emin olun ki potansiyelimizin büyüklüğü her kesim tarafından anlaşıldı. En başarılı çalışmayı bundan emin olun bizim adaylarımız, bizim teşkilatlarımız yani sizler yaptınız. Bunu söylerken abarttığım kanaatinde değilim. Sizler fiilen bütün gayretinizi ortaya koydunuz ama beklediğimiz netice olmadı” dedi.

Yerel seçimlerin ardından iktidar partisinin ikinci parti konumuna geldiğini ifade eden Karamollaoğlu, seçmenlerin yüzde 10’unun sandığa gitmediğinin altını çizerek, “Artık Türkiye’de AK Parti birinci parti değil. Evet biz çok büyük bir hamle yapmadık ama unutmayın bu bir mahalli seçim. Mahalli seçimde bir kutuplaşma, gruplaşma meydana geliyor bazen bu gruplaşma bizim lehimize tecelli ediyor bazen de aleyhimize tecelli ediyor. Bu sefer iktidara ders verme pahasına gördüğümüz kadarıyla ana muhalefet partisine yöneldi oylar. Bu basit bir şey değil. Cumhuriyet Halk Partisi’ne verilen yüzde 38’lik oy sadece CHP’nin oyu değil. Seçmen oraya temayül etti seçimlerde belediye başkanlıklarını kazanabilmek için. Şunu unutmayın biz bu seçimlerde emin olun sizlerde rastladınız vatandaştan en büyük tasvibi aldık, bu oya yansımadı doğru. Ama nereye gitsek vatandaşın bize yaklaşımı, bizi artık kucaklar mahiyette. Bu ülkeyi kurtarsa kurtarsa siz kurtarırsınız, Milli Görüş kurtarır mantığı hâkim oldu. Bu elbette önümüzdeki seçimlere yansıyacak” diye konuştu.

Milli Görüş hareketinin sadece Türkiye’deki güçlerle mücadele etmediğini ifade eden Karamollaoğlu, Amerika’nın da Avrupa’nın da Milli Görüş’ün güçlenmesini istemediğini belirterek, “Milli Görüş iktidar olursa ya da ortağı olursa bugün işlenen zulümlerin hiçbirisini işleyemez. Biz mesulüz, biz sorumluyuz. Cenab-ı Hakk’a karşı sorumluyuz. Biz siyasi bir oyun için sahnede değiliz. Biz hem ülkemizi, hem bölgemizi hem de dünyayı değiştirmek istiyoruz. Amerika’daki mazlumun hakkını da, Avrupa’dakinin de hakkını ancak biz koruruz” dedi.

İktidarın İsrail ile ilgili tavrına değinen Karamollaoğlu, İsrail’in saldırılarını sürdürdüğünü belirterek, “Şu garabete bakın, İsrail kan gövdeyi götürecek tarzda saldırılarına devam ediyor. Hastaneleri, ambulansları, camileri, okulları, sığınma evlerini her yeri yakıp yıkıyor gık çıkmıyor kimsenin ağzından. Bizimkiler de kahrol düşman diye kendilerine göre İsrail’in karşısında tavır sergiliyor. Arkadaş senin ticaretin İsrail’i ayakta tutuyor. Şimdi yavaş yavaş bunlar ortaya çıktıkça ticareti azaltma yoluna gidiyorlar. Bir gün gelecekler inanıyorum ki durduracaklar ama iş işten geçtikten sonra. Şimdi durmaya ihtiyacı var. Biz bu işin nasıl durdurulacağını, bu katliamın nasıl durdurulacağını, ülkemizin nasıl ayağa kaldırılacağını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Seçim sonuçlarının ardından çalışmaların yeni başladığını ifade eden Karamollaoğlu, 4 sene olduğunu ifade ederek, “Esas şimdi başlıyoruz, önümüzde 4 sene var. Bir ihtimal iktidar vakit kaybettikçe oy kaybediyorum şu seçimlere gideyim belki de iktidarda kalmayı başarabilirim diye erken seçime gidebilir. Bunun adımlarını şimdi atacağız. El birliği ile atacağız. Bu seçimden sonra ben birçoğunuzun abisi olarak, büyüğü olarak bütün gücümü Anadolu’yu bir baştan bir başa tarayarak geçirmekte kararlıyım. Değişiklik olur, daha genç bir arkadaşımız gelir, onun da hizmetçisi olmaya, onun peşinden gitmekte de kararlıyım. Bu dava bir makam, mevki davası değil, bu dava Cenab-ı Hakk’ın rızasını kazanma davasıdır. Onun için basit bir şekilde meseleyi diğer siyasi partilerin yaptığı gibi siyasi bir makam elde etme gibi görmeyin” dedi.

Bu sene içerisinde kongrenin de gerçekleştirileceğini ifade eden Karamollaoğlu, bütün teşkilatlar ile karar verileceğinin altını çizerek, “Bu sene Allah nasip ederse bizim kongre senemiz. Kongreye kadar Allah nasip ederse bütün il teşkilatlarımız, ilçe teşkilatlarımız, belediye başkan adaylarımız bütün MİLKO’larımız, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız sizlerin gayretleri ile bu ülkeyi nasıl ayağa kaldıracağız onun planlarını yapacağız. Teşkilatlarımızı nasıl oluşturacağız ve bunu biz vatandaşa nasıl anlatacağız ki vatandaşı ikna edelim ve desteğini alalım” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı