Son Dakika

Kariye Camii’ne yıl sonu sözü

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, gazetemize, Kariye Camii’ndeki son durumu anlattı

GÜNDEM 14.06.2021, 04:35
14
Kariye Camii’ne yıl sonu sözü
Millî Gazete, ilk günden beri Kariye Camii ile alakalı gelişmeleri yakından takip ediyor. 2020 yılında açılışına saatler kala tekrar restorasyona alınan ve açılışı tehir edilen Kariye Camii’nde son durumu Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy’a sorduk. Cami restorasyonu kapsamında ihalenin yapıldığını ve çalışmaların sürdüğünü kaydeden Ersoy, açılışın yılsonuna doğru yapılmasını planladıklarını söyledi.
Müslümanların büyük bir hasretle ibadete açılmasını beklediği Kariye Camii’nde gerçekleştirilen çalışmaların akıbeti merak ediliyordu. Konuya ilişkin olarak sorularımızı Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy’a yönelttik. Gazetemize konuşan Ersoy, Kariye Camii’nin ibadete açılması bağlamında son gelişmeleri anlattı. Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Kariye Camii’nin ibadete açılmasına ilişkin olarak Millî Gazete’ye yapmış olduğu açıklamada, açılışın yıl sonuna dek gerçekleştirilmesini planladıklarını kaydetti. Restorasyon kapsamındaki çalışmaların devam ettiğini dile getiren Ersoy, gerekli ihalenin yapılıp kurulun oluşturulduğunu belirtti. Ersoy, yönelttiğimiz soru üzerince caminin tamamının ibadete açılacağını da kaydetti.
Fatih sınırları içerisinde yer alan Kariye Camii, İstanbul’un fethinin ardından camiye çevrilmişti. Müslümanların dört asrı aşkın bir süre içerisinde ibadet ettiği camiye 1945 yılında alınan Bakanlar Kurulu Kararı’yla müze statüsü verilmişti. Hatırlanacağı üzere 2019 yılında Danıştay’ın, “Cami, asli fonksiyonu dışında kullanılamaz” kararı verdiği Kariye Camii, geçtiğimiz sene Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle Diyanet’e devredilmişti. Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesinin ardından açılışı için 30 Ekim 2020 tarihi verilen Kariye Camii’nin açılışına bir gün kala erteleme kararı alınmıştı. Açılışın ertelenmesine gerekçe olarak ise restorasyon çalışmalarının yapılacak olması gerekçe sunulmuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:07
Güneş 05:37
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:34
Yatsı 20:59
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı