Son Dakika

Katil İsrail'in Filistin'e yönelik soykırımı sürüyor! Çok sayıda kadın ve çocuk öldü..

İnsani aranın bitmesi ile birlikte Katil İsrail'in Filistin'e yönelik uyguladığı soykırım şiddetini arttırarak devam ediyor. Siyonist rejim kadın ve çocuk demeden sivillerin üzerine bomba yağdırırken, Gazze'yi adım adım işgal politikası yürütüyor

DÜNYA 02.12.2023, 08:30
6
Katil İsrail'in Filistin'e yönelik soykırımı sürüyor! Çok sayıda kadın ve çocuk öldü..
İşgalci İsrail, 7 günlük insani aranın ardından Gazze’yi hedef alan katliamlarına yeniden başladı.

Bir hafta aranın ardından, başlayan saldırılarda ilk gününde en az 178 Filistinli öldürüldü, 589 kişi de yaralandı. İsrail’in karadan, havadan ve denizden başlattığı saldırılar, Gazze’nin kuzeyi ile güvenli bölge olacağını iddia ettiği güneydeki Han Yunus bölgesinde yoğunlaştı. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde 200’den fazla yere saldırı düzenlediğini açıkladı. 

Katil İsrail ordusu, “insani aranın” bitmesinin arından Han Yunus’ta havadan broşürler atarak sivil halka tahliye çağrısında. Söz konusu broşürlerde, “El Karara, El Huzaa, Absan ve Beni Suheyle sakinlerine: “Bölgeyi acilen boşaltıp Refah bölgesindeki barınaklara gitmeniz gerekmektedir. Han Yunus kenti tehlikeli savaş bölgesidir” ifadeleri kullanıldı.

Daha önce Siyonist İsrail medyası, işgalci gücün, Gazze'de yaşayan Filistinlileri, toplam alanı 6,5 kilometrekarelik, Han Yunus kentinin batısında bulunan Mawasi mahallesine zorla sürülmesini planladığı belirtmişti. Katil İsrail'in bu plan doğrultusunda Gazze'yi adım adım insansızlaştırmak istediği değerlendiriliyor.

İngiliz sivil toplum kuruluşu olan Save the Children tarafından yapılan açıklamada bölgedeki durumu gözler önüne koyuyor. Kuruluş tarafından yapılan açıklamada 7 Ekimden bu yana bölgede en az 101 olduğunu açıkladı. Açıklamada ayrıca Birleşmiş Milletler raporlarına göre, 143 Filistinli aileyle birlikte 388 çocuğun bu dönemde işgalcilerin saldırıları ve kısıtlamalar nedeniyle yerinden edildiği, en az 101 Filistinli çocuğun ise öldürüldüğü kaydedilerek “Batı Şeria’da İsrail askerleri ya da işgalciler tarafından bu yıl öldürülen Filistinli çocuk sayısı, 2005’ten bu yana 36 ile en çok ölümün yaşandığı yıl olan 2022’nin üç katı oldu. Ayrıca bu yıl en az 39 İsrailli çocuk öldürüldü” ifadeleri yer aldı.
İşgalci güç önceki gün 9 ve 15 yaşlarında iki Filistinli çocuğu keskin nişancı atışıyla öldürmüştü. Öte yandan İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te 13 Filistinliyi gözaltına aldı. Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada, 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısının 3 bin 403’e çıktığı kaydedildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı