KFC'ye boykot darbesi! Tam 100 restoranı kapattı!

ABD'li fast food zinciri KFC, Filistin'i desteklemek amacıyla başlatılan boykot kampanyası sebebiyle Malezya'daki 100'den fazla restoranını kapatmak zorunda kaldı.

DÜNYA 30.04.2024, 11:50
4
KFC'ye boykot darbesi! Tam 100 restoranı kapattı!
Straits Times Pazartesi günü, kızarmış tavukta uzmanlaşmış Amerikan restoran zinciri KFC'nin, ABD hükümetinin İsrail rejimini desteklemesi üzerine yapılan protestoların ardından, çoğunlukla kuzeydoğu Kelantan eyaletinde olmak üzere Malezya'daki faaliyetlerini azaltmak zorunda kaldığını bildirdi.  Kelantan eyaletindeki yaklaşık yüzde 80'ine denk gelen 21 KFC satış noktası faaliyetlerini durdurdu; bunu Johor'da 15 ve Malezya'nın en sanayileşmiş eyaleti olan Selangor'da 11 satış noktası izledi.
Gazete, Müslümanların çoğunlukta olduğu Güneydoğu Asya ülkesindeki Louisville, Kentucky merkezli şirketin yerel franchise sahibi QSR Brands Holdings Bhd'nin, yaklaşık yarı yarıya artıştan sonra 100'den fazla KFC satış noktasındaki faaliyetlerini geçici olarak askıya aldığını ekledi. 
Bu bağlamda, Malezya'daki Filistin yanlısı Boykot, Yatırımların Geri Çekilmesi, Yaptırımlar (BDS) grubunun başkanı Profesör Mohd Nazari İsmail, Singapur merkezli gazeteye şunları söyledi: "
"KFC, BDS'nin hedeflenen şirketler listesinde yer almıyor. Ancak birçok Malezyalı, KFC de dahil olmak üzere herhangi bir Amerikan fast-food işletmecisinin İsrail ile akraba olduğunu düşünüyor."
BDS, uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirene kadar İsrail'e karşı çeşitli boykot hareketleri için baskı yapıyor. KFC, ABD'nin İsrail'e verdiği desteğe ilişkin protestoların ardından bu ayın başlarında, açılışından sadece iki gün sonra Cezayir'deki ilk şubesini de kapatmak zorunda kaldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 21 Mayıs 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:20
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:51
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı