Kritik desteği kıran dolar ne kadar düşecek! Finans uzmanı açıkladı

Ekonomist Murat Sağman teknik açıdan dolar kurundaki sıradaki destek seviyesini açıklarken dolar kurundaki baskının eylül ayında çok ciddi oranda hissedileceğini söyledi.

EKONOMİ 03.08.2021, 00:05
16
Kritik desteği kıran dolar ne kadar düşecek! Finans uzmanı açıkladı
Dolar kurunda kritik destek kırılırken sıradaki destek seviyesini finans danışmanı Murat Sağman, yatırım danışmanı Artunç Kocabalkan’ın sosyal medya kanalında açıkladı.
Dolar kurunda bir çok teknik analiz uzmanının çok sağlam destek olarak gördüğü 8.50 TL seviyesi ABD Merkez Bankası’ndan gelen enflasyon ve faiz açıklamalarıyla kırılırken, dolar kurundaki düşüş de hızlandı. Dolar kurunun kısa vadede nereye kadar düşebileceği konusunu Türkiye’nin önde gelen finans danışmanlarından Murat Sağman ifade etti.

Murat Sağman enflasyon, faiz ve dolar için eylül ayında gerçekleştirilecek Merkez Bankası toplantılarına dikkat çekti. Sağman “Enflasyon ve faizde dananın kuyruğu eylül ayındaki Fed toplantısından sonraki bizim Merkez Bankamızın faiz toplantısında kopacak. Merkez Bankası şöyle bir şey ile karşı karşıya kalacak. Fed muhtemel eylül toplantısında tahvil alımları azaltılacak beklentisi ya da söylemleri netleşecek. Bizim Merkez Bankamızın toplantısında bizim enflasyonumuz 19’a yaklaşmış ya da 19’u geçmiş olacak. Onun için Merkez Bankası eylül ayında faiz artıracak mı yoksa artıramayacak mı bu konuşulacak. Eylül ayına kadar dolar kuru cephesinde rahat olabiliriz. Muhtemelen dolar kurundaki baskı eylülde çok ciddi oranda hissedilecek” diye konuştu.

ABD Merkez Bankası ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faizi pas geçmesiyle kritik destek olarak bilinen 8.50 TL seviyesi kırılırken kur 8.35 TL’ye kadar düştü. Murat Sağman konuşmasının dev devamında dolar kuru için kısa vadede yeni destek seviyesini şu sözlerle paylaştı:
Dolar kurunda 8.50 TL önemli bir destekti orası kırıldı. Fed sonrası Dış konjonktür biz destek verdi. Yaz aylarındayız ülkede fazla sıcak para kalmadı. Bu dönemde döviz alacak yabancı da yok. Haftalık bazda takip ediyoruz, yerleşikler az da olsa döviz almaya devam ediyor. Onun için dolar kurunda 8.30 TL bir sonraki destek olarak gözüküyor. Dolardaki rahatlamayı geçici olarak görmemiz lazım”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı