Kurban eti nasıl saklanır? Etin uzun yolda bozulmaması için ne yapmak gerek?

Memleketlerinden kurban eti ile dönecek olanlar için hazırladığımız bu içeriğimizde, etin uzun yolda nasıl muhafaza edilebileceği ile ilgili önemli bilgilere yer verdik. Kurban eti nasıl saklanır? Etin uzun yolda bozulmaması için ne yapmak gerek?

GÜNDEM 06.06.2024, 15:20
1
Kurban eti nasıl saklanır? Etin uzun yolda bozulmaması için ne yapmak gerek?
Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte birçok kişi memleketlerine gitme planı yapmaya başladı. Bu noktada memleketlerinden kurban etleri ile dönecek olan birçok kişi de etleri uzun yolda nasıl muhafaza edebileceklerini öğrenmek üzere sorgulamalarını hızlandırdı.
Kurban Bayramı tatilinin resmi olarak 9 güne çıkarılması ile birlikte birçok kişinin planları da değişti. Bu kapsamda bayramı aileleri ve yakınları ile birlikte memleketlerinde geçirecek olan birçok kişi dönüş yolunda kurban etlerini muhafaza edebilmek adına alternatif yöntemlere yöneldi. Peki, kurban eti nasıl saklanmalı? Kurban etinin uzun süre bozulmaması için neler yapılmalı? İşte konuya dair tüm merak edilenler…
Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte birçok evde hazırlıklar başladı. Bayram temizlikleri yavaş yavaş tamamlanırken kurban heyecanı da milyonları sardı.
Her sene olduğu gibi bu sene de Kurban Bayramı ile ilgili en çok sorgulanan konu başlıklarından biri de kurban etleri ile ilgili oldu. Kurban etlerinin nasıl tüketilip nasıl saklanması gerektiğine yönelik bilgilendirmelerde bulunan Gastronomi Uzmanı Yaşar Sevimli, kesim sonrasına dikkat çekti.
Etlerde kesim sonrasında ‘Rigor Mortis’ denilen ölüm sertliğinin meydana geldiğini belirten Sevimli, etlerin sertlik sürecinin tamamlanmasının ardından buzluklara yerleştirilmesi gerektiğini ifade etti. Sevimli, konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Etin kesildikten sonra en az 24 saat bekletilmesi gerekir. Ölüm sertliği devam eden etin sindirimi zordur.”
Kurban etinin nasıl saklanması gerektiği birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Uzmanlara göre saklama işlemi yapılmadan önce etlerin en az 1 gün olacak şekilde dinlendirilmesi önemlidir.
Dinlendirilen etler isteğe bağlı olarak kıyma veyahut da parça et halinde buzdolabı poşetlerine yerleştirilmelidir. Ardından ise tüm poşetler buzluklara, derin donduruculara konulmalılardır.
Uzun yola çıkacak olanlar donan etleri köpük kutulara veyahut da buzluk taşıma çantalarına yerleştirmelilerdir. Etlerin daha güvenli bir şekilde taşınmalarını isteyenler ise strafor kutuların içerlerini buz aküleri ile doldurabilirler. Eve vardıktan sonra ise etler hiç vakit kaybedilmeden buzluklara yerleştirilmeli hatta mümkünse buzlukların ‘hızlı soğutma’ düğmeleri 10 dakika boyunca çalıştırılmalıdır. Bu şekilde etlerin muhafazası sağlanmış olacaktır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı