Küresel gerilimler ve fed belirsizliği altın fiyatlarını yukarı taşıyor

Küresel piyasalarda, altın fiyatlarının ne yönde ilerlemeye devam edeceği tartışılmaya devam ediyor. İşte 20 Nisan 2024 gram altın fiyatı..

EKONOMİ 20.04.2024, 10:00
1
Küresel gerilimler ve fed belirsizliği altın fiyatlarını yukarı taşıyor
Analistler, İsrail ile İran arasındaki gerilimin artması ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönem politikalarına ilişkin belirsizlikler nedeniyle küresel piyasalarda risk algısının yükseldiğini ve bunun altın fiyatlarını yukarı yönlü etkilediğini belirtti.
Öte yandan enflasyonla mücadele kapsamında Fed'in faiz artırım hızının ve miktarının ne olacağına dair net bir yol haritasının olmaması, yatırımcıların varlık fiyatlamaları konusunda tereddüt yaşamasına neden oluyor. Bu durum doğal olarak altın gibi güvenli liman varlıklara olan talebi artırıyor.
Ayrıca Siyonist İsrail ile İran arasındaki gerilimin tırmanması ve bölgede artan tansiyon, jeopolitik riskleri de beraberinde getiriyor. Bu durum da yatırımcıları daha az riskli varlıklara yönlendiriyor.
Şu sıralarda gram altın 2 bin 499 liradan işlem görüyor.
Analistler altın fiyatlarının artan küresel gerginlikler nedeni ile ilerleyen dönemde de yukarı yönlü grafik izlemesini bekliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:41
İkindi 16:27
Akşam 19:36
Yatsı 21:01
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı