Son Dakika

Kurtulmuş’tan Misak-ı Milli çıkışı: Güncellenmesi zorunlu

Misak-ı Milli’nin kabulünün yıl dönümünde TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan dikkat çeken bir açıklama geldi…

GÜNDEM 29.01.2024, 04:35
2
Kurtulmuş’tan Misak-ı Milli çıkışı: Güncellenmesi zorunlu
Haber: TBMM Bürosu
Misak-ı Milli’nin kabul edilişinin yıl dönümünde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan önemli bir açıklama geldi. Kurtulmuş, “Günümüzde ise Misak-ı Millî anlayışımızın mavi vatan, siber vatan, uzay vatan, yeşil vatan hedeflerimiz çerçevesinde güncellenmesi zorunludur” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Misak-ı Milli’nin ilanının 104’üncü yıl dönümünde dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Kurtulmuş, “İstiklâl Savaşımız esnasında, bağımsızlığımıza giden yolda ettiğimiz yemin Misak-ı Millî adıyla belgelenmiş ve memleketimizin temel taşlarından biri haline gelmiştir. Misak-ı Millî, milletimizin özgürlük ve bağımsızlık anlayışını yansıtan bir ahitleşme olması sebebiyle son derece kıymetlidir” dedi.

“Ulusal egemenliğimizin tüm dünyaya duyurulmasından kısa süre önce İstanbul’da ortaya konan iradeyle yazılan bu metin ve mana, Erzurum ve Sivas kongrelerinde oy birliğiyle kabul edilmiş millî bir istikamet tayinidir” diyen TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Ortak değerlerimiz ve inancımızla verdiğimiz mücadeleyle topraklarımızın bütünlüğü ve bölgemizde arzu ettiğimiz huzur ortamının sağlanması için gösterdiğimiz gayretler, kesintisiz bir kararlılıkla bugün de sürmektedir. Günümüzde ise Misak-ı Millî anlayışımızın mavi vatan, siber vatan, uzay vatan, yeşil vatan hedeflerimiz çerçevesinde güncellenmesi zorunludur. Özgürlük ve bağımsızlık ruhunu bizlere aşılayan yeminimize bağlı kalarak, Hak yolunda can veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı