Son Dakika

Kuşadası nerenin ilçesi, nerede, hangi şehirde? Kuşadası nasıl bir yer?

Kuşadası, ülkemizin güney-batısı olan Ege Bölgesinde yer alan bir ilçedir. İşte Kuşadası ilçesi ile ilgili merak edilen detaylar…

AİLE 04.04.2024, 01:50
2
Kuşadası nerenin ilçesi, nerede, hangi şehirde? Kuşadası nasıl bir yer?
Kuşadası, Aydın şehrinin bir ilçesidir. Aydın, Ege Bölgesinde yer alan ve özellikle turizm başta olmak üzere pek çok bakımdan gelişmiş bir şehirdir. Kuşadası, son derece kalabalık ve büyük bir ilçedir.
Kuşadası ilçesi, Aydın şehrine bağlı bir ilçedir.
Kuşadası, Aydın şehrinin Ege Denizi kıyısında yer almaktadır. İlçe, bulunduğu şehrin merkezine 63 km uzaklıkta yer almaktadır. Buna ek olarak Kuşadası, turizm ve kültürel bakımdan oldukça önemli bir şehir olan İzmir şehrine de sadece 90 km uzaklıkta konumlanmıştır. İlçenin bu konumu sayesinde ulaşım da son derece kolaydır.
Kuşadası ilçesinin nüfusu, 2023 yılında yapılan sayıma göre 133.177 kişidir. İlçenin nüfusu, geçmiş dönemlerden bu yana sürekli olarak artış göstermeye devam etmiştir. Kuşadası’nda yaşayan insanların büyük bir kısmı turizm ve hizmet sektöründe faaliyet göstermektedir.
Kuşadası’nın nerede ve ne zaman kurulduğuyla ilgili farklı fikirler ileri sürülmektedir ve bölgenin tarihiyle ilgili araştırmalar hala devam etmektedir. Son dönemlerdeki araştırmalar Kuşadası tarihinin İÖ 3000 yıllarını göstermektedir. Truva savaşlarının ardından Kral Menallos’un abisi Agamemnon’un bugün Pigale adı verilen deniz çevresinde İÖ 1190 yıllarından beri on yıl süreyle gemilerinin bakımın yaptırdığı ve bir dönem burada askerlerini inzivaya çektirdiği bilinmektedir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı