Son Dakika

Lapseki'de kiraz hasadı heyecanı: Piyasada 200-250 TL arasında satılıyor!

Çanakkale'nin meşhur kirazı Lapseki'de yetişen iri kirazların hasadına başlandı. Bu yıl yaklaşık 10 bin dekar alanda üretimi yapılan kirazlar, piyasada 200 ile 250 TL arasında satılıyor. Bu kirazlar, çay bardağı boğumundan geçmedikleri kadar iri ve lezzetlileriyle de dikkat çekiyor.

EKONOMİ 08.06.2024, 11:05
Lapseki'de kiraz hasadı heyecanı: Piyasada 200-250 TL arasında satılıyor!
Çanakkale'nin meşhur kirazı Lapseki'de hasat başladı. Tadı kadar iriliğiyle de ünlenen Lapseki kirazı, bu sene de sofraları süslemeye hazır. "Ziraat 900" cinsi kirazlar, bardağa sığmayan boyutları ve 1 liradan bile büyük ağırlıklarıyla dikkat çekiyor.
Bu yıl yaklaşık 10 bin dekar alanda üretimi yapılan kirazlar, piyasada 200 ile 250 TL arasında satılıyor.

Kirazın ve şeftalinin başkenti olarak bilinen Lapseki, bu yıl da bereketli bir hasat dönemi yaşıyor. Üreticiler, bir süredir devam eden kiraz hasadında yoğun mesai harcıyor. Her gün toplanan kirazlar, İstanbul'daki hallere doğru yola çıkarak tüketicinin sofralarına ulaşmayı bekliyor.
Lapseki'nin meşhur kirazları, lezzetleri ve irilikleri ile öne çıkıyor. Toprak yapısından aldığı aroma ile fark yaratan bu kirazlar, ağızda eriyen bir tat sunuyor. Son günlerde ise çay bardağının boğumundan bile geçmeyecek kadar iri ve 1 liradan büyük olan 'Ziraat 900' cinsi kirazlar da hasat edilmeye başlandı. Bu dev kirazlar, nadirlikleri ve lezzetleriyle büyük ilgi görüyor.

Kiraz hasadının başladığını aktaran ilçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan, konuşmasının devamında şunlar söyledi:

Doğaya olan bağlılığı nedeniyle kiraz üreticiliğine başladığını vurgulayan 25 yıllık kiraz üreticisi Cahide Çoban, şu şekilde konuştu:

“Çay bardağından da kirazlarımız geçmiyor. Lapseki geçiş ilkim özelliklerini taşıyan bir ilçemiz. Üreticilerimiz bilinçli ve neyi nasıl şekilde yapması gerektiğini çok iyi biliyor. Böyle olunca da ağızda iz, lezzet ve nefaset bırakan bir sağlıklı ürünler ortaya çıkıyor. Kirazda aranan ilk parametre irilik, renk, tat. Bizde ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak üretimin en başından sonuna kadar üreticilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Böyle üreticilerimizle, tüketicilerde memnun oluyor. Tüketicilerimiz üzerinde Lapseki, Çanakkale yazan tüm ürünleri gönül rahatlığıyla sağlıklı bir şekilde tüketebilirler. Biz başından sonuna kadar bunun takipçisiyiz. 7 bin ile 10 bin dekar arasında bir üretimimiz var. İstanbul Çanakkale ürünlerinin çıkmasını ve satmasını bekliyor. İhracatçılarda Çanakkale ürünlerini bekliyor. Şuanda bardağa sığmayan bu kiraz 200 il 250 lira arasında satılıyor.”
“Kiraz hasadımız başladı. Rekolteden çok memnunum. Alıcı sıkıntımız yok. Sürekli ürünlerimiz tercih ediliyor. Kaliteli, raf ömrü çok uzun ürün yetiştiriyoruz. Aroması yüksek çay bardağına sığmayan lezzetli bir kirazımız. Kirazımız 200 ile 250 lira arasında satılıyor. Bu ürünümüz toplandıktan sonra İstanbul’a hale ve büyük marketlere gidiyor. İyi mal, iyi para demek oluyor. Bardağa sığmayan bu kirazımız 1’inci kalite. Ortalama fiyatı 200 ile 250 lira arasında geliyor. Bu kirazımıza talep çok. Bende bir emekçiyim. Kiraz toplayan çalışanlarımın yanı sıra ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine de teşekkür ederim.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı