Son Dakika

LGS'ye girecek milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! YSK aynı gün bazı ilçelerde seçimleri yenileyecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bazı ilçelerde seçimlerin yenilenmesi kararı aldı. 2 Haziran Pazar günü bazı ilçelerde seçimler yenilenecek ancak aynı gün LGS olması öğrencilerin kafasını karıştırdı.

EĞİTİM 04.04.2024, 04:00
2
LGS'ye girecek milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! YSK aynı gün bazı ilçelerde seçimleri yenileyecek
31 Mart yerel seçimlerinin ardından Yüksek Seçim Kurulu (YKS) bazı ilçelerde seçimlerin yenilenmesi kararı aldı. Seçim yenileme için tarih de belirlendi. 2 Haziran Pazar günü bazı ilçelerde seçimler yenilenecek. Peki o gün 1 milyonun üzerinde 8’nci sınıf öğrencisinin katılması beklenen Liseye Geçiş Sınavı (LGS) var. Sınav ne olacak? İşte bu sorunun cevabı merak ediliyor.
Resmi Gazete’de yayımlanan YKS kararına göre yerel seçimlerin bazı yerlerde iptal edilmesi durumunda "60'ncı günü takip eden ilk pazar" ibaresine göre tekrarlatacak seçimler 2 Haziran Pazar günü yapılacak.

YKS kararına göre şu ana kadar yenilenmesine karar verilen bölgeler şimdilik şöyle:
Şanlıurfa’nın Hilvan İlçe Seçim Kurulu, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ile yeni mahallelerin muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimlerinin iptaline karar verdi. İlçe Belediye Başkanlığı seçimi, 2 Haziran’da yenilenecek.
Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesi İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, Pınarbaşı Belediye Başkanlığı ve İlçe Belediye Meclis Üyeliği seçimlerinin iptaline karar verdi. Seçimin 2 Haziran 2024 Pazar günü yenilenmesini kararlaştırdı.

Şimdilik iki ilin iki ilçesinde seçimlerin 2 Haziran’da tekrarlanmasına karar verilmiş durumda. Peki bu durumda LGS ne olacak? Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yapacağı açıklama merakla bekleniyor.
LGS sınavında yapılacak bir değişiklik bir hafta sonra 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) da etkilenecek. Çünkü LGS bir hafta sonraya kaydırılamayacak, YKS var. Bir hafta LGS ötelenirse bu kez de YKS tarihi ne olacak? LGS erkene alınırsa da ancak 25 ya da 26 Mayıs’a yapılabilecek. Ancak sınavlarla ilgili karar bakanlıktan bekleniyor.

Sınav tarihlerinin seçimlere göre ertelenmesi ilk kez yaşanmayacak. 24 Haziran 2018'de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin erkene alınmasının ardından seçimler ile YKS’nin tarihleri çakışmıştı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) da sınav tarihlerini değiştirmişti. YKS,  30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde yapılmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:05
Güneş 05:36
Öğle 12:41
İkindi 16:27
Akşam 19:35
Yatsı 21:00
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı