Mahfi Eğilmez’den sansasyonel tahmin: Hazır olun! Dolar 25 TL’ye kadar düşebilir...

Hazine eski müsteşarlarından Mahfi Eğilmez’den çok konuşulacak bir dolar kuru analizi geldi. Eğilmez Merkez Bankası’nın alacağı faiz kararıyla doların 25 TL’ye kadar gerileyebileceğini söyledi.

EKONOMİ 23.05.2024, 11:30
Mahfi Eğilmez’den sansasyonel tahmin: Hazır olun! Dolar 25 TL’ye kadar düşebilir...
Merkez Bankası’nın faiz karar öncesi Hazine eski Müsteşarı ve Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez dolar kurunun mevcut şartlarda daha fazla yükselmeyeceğini beklediğini ifade etti.
“İhracatta Sürdürülebilir Gelecek” başlıklı bir panelde konuşan Dr. Mahfi Eğilmez, enflasyonun TÜİK’e göre yüzde 70’lerde olduğunu ve bu oranın yüzde 45’lere kadar gerileyeceği beklentisi üzerinden dolarda daha fazla yükseliş gerçekleşmeyebileceğini dile getirdi.

Enflasyonun düşüş eğiliminin ardından Merkez Bankası’nın faiz kararlarında şahin pozisyonunu koruması halinde, dolar kurunun 25 TL’ye bile düşebileceğini söyleyen Eğilmez bu konuda “Eğer Merkez Bankası, faizi biraz daha artırırsa dolarkuru 25’lere kadar gerileyebilir, buna hazır olmamızda fayda var. Kurun yukarı gitmesini hükümette zaten istemez. Kur yukarı gidince GSYH’miz düşüyor. Bu da Türkiye’yi uluslararası sıralamalarda 17.’likten 21.’liğe geriletiyor. Şu anki kur doğru bir kur mu? Olmayabilir. Ama göstergelere baktığımız zaman kur çok artacak gibi görünmüyor. Zaten son aylarda ve haftalarda gerilemeye başladı” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Haziran 2024
İmsak 03:26
Güneş 05:12
Öğle 12:44
İkindi 16:36
Akşam 20:07
Yatsı 21:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı