Mehmet Şimşek’ten 'locals' eleştirilerine cevap: Kötü niyetli çevreler var

Katıldığı IMF panelinde kullandığı ‘locals’ kelimesi büyük tartışmalara neden olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek eleştiriler karşısında sessizliğini bozdu.

EKONOMİ 23.04.2024, 11:30
Mehmet Şimşek’ten 'locals' eleştirilerine cevap: Kötü niyetli çevreler var
Geçtiğimiz günlerde ABD ziyareti esnasında Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankasının Bahar Toplantıları ile çeşitli etkinliklere katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gerçekleştirdiği temasları değerlendirdi.
Özellikle ABD'deki temasları sırasında kullandığı “Locals” kelimesine açıklık getiren Şimşek, "Belli ki kötü niyetli çevreler var" yorumunu yaptı.
Şimşek konuyla ilgili şunları söyledi:
Yerli ya da yerel halk olarak algılanan ‘locals’ kelimesinin kolonyalizme karşılık geldiği ve Türkiye’de vatandaşların sömürü ülkesinde olduğu gibi tabir edilmesi eleştirilerine MHP lideri Devlet Bahçeli de katılmıştı.
Bahçeli 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada söz konusu konuyla ilgili Mehmet Şimşek’i sorumlu tutarak "Milletimizi 'yerel halk' değersizleştiren zihniyet son zamanlarda maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusudur" ifadelerini kullanmıştı.
Uluslararası bir finans platformunda anlamı çok net olan kelimeyi kullanmamın istismar edilmesi gerçekten bizi çok şaşırttı. Belli ki kötü niyetli çevreler var. Onun için biz programımıza odaklanacağız. Programımızı uygulayacağız, başaracağız inşallah. Bunun sayesinde milletimizin refahı artacak. Türkiye daha rekabetçi, daha güçlü olacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:41
İkindi 16:27
Akşam 19:36
Yatsı 21:01
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı