Meksika lideri, büyük tartışma neden olan lüks makam uçağını sattı

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, uçak satışından elde edilecek parayı hastane yapımında kullanacaklarını belirtti.

DÜNYA 21.04.2023, 11:55
Meksika lideri, büyük tartışma neden olan lüks makam uçağını sattı
Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ülkede uzun zamandır tartışmalara neden olan devlet başkanlığı makam uçağının Tacikistan'a satıldığını açıkladı.
Eski Devlet Başkanı Felipe Calderon tarafından 2012’de sipariş edilen Boeing 787 Dreamliner uçağının 218,7 milyon dolara alındığı açıklanmıştı. 2018'de iktidara gelen Obrador ise, “lüks” diye nitelediği uçağı satacağını duyurmuş, bir tarifeli uçağı saatlerce havalimanında beklemesi ülkede ses getirmişti.
Obrador, Devlet yönetiminde tasarruf vaadiyle seçim kazanan ve yurt dışı ziyaretlerinde tarifeli uçakları kullanarak, “Bu kadar yoksulluğun olduğu bir ülkede lüks bir uçağa binmekten utanırım. Artık bu kadar saçmalık yeter. Kibirli davranan siyasetçilerin iktidarı uzun sürmez” demişti.
Twitter'da paylaştığı uçak içinden çekilen bir videoyla, lüks uçağı Tacikistan'a sattıklarını duyuran Meksika lideri, Tacikistan'ın uçağa yaklaşık 92 milyon dolar ödediğini açıkladı ve bu parayı Meksika'nın güneyinde 80 yataklı iki hastane inşa etmek için kullanacaklarını belirtti.
Obrador paylaştığı videoda, “Artık Meksika siyaseti değişti. Yetkililerin eskiden firavun gibi davrandığını herkes biliyor. Artık öyle olmayacak” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı