Memur-Sen’den Vedat Işıkhan’a ziyaret

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, beraberindeki heyet ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı ziyaret etti. Ziyarette, kamu görevlilerinin çözüm bekleyen sorunları gündeme getirildi ve sorunların bir an çözülmesi gerektiği ifade edildi.

EKONOMİ 20.04.2024, 05:50
2
Memur-Sen’den Vedat Işıkhan’a ziyaret
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın beraberindeki heyet ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı ziyaret etti. Ziyarette, kamu çalışanlarının sorunları gündeme getirilirken, sorunların bir an önce çözülmesi için talepte bulunuldu.
Yedinci dönem Toplu Sözleşme’de hüküm altına alınan ve uygulanmasında aksaklıklara dikkat çeken Yalçın, 4688 sayılı kanunun güncellenmesi için çağrıda bulunarak, “Toplu Sözleşme masasına ve taraflarına tanınan haklar artırılarak, süre, kapsam ve örgütlenme özgürlüğü boyutuyla sınırlamalar gözden geçirilmelidir. Genel toplu sözleşme ve 11 hizmet kolunda yetkili sendikalarımızın 40’a yakın maddesi ya eksik ya da tamamen uygulanmıyor. Anayasa, Uluslararası Sözleşmeler ve Toplu Sözleşme Kanununa aykırı hareket ediliyor” dedi.
AYM tarafından iptal edilen Sözleşme İkramiyesi konusuna da değinen Yalçın, kararın bir an önce çözülmesi için çağrıda bulunarak, “2 milyon 200 binden fazla kamu görevlisini aylık 345 lira zarara uğratan iptal kararı bir an önce düzeltilmeli. Cumhurbaşkanımızın bu konunun çözümüne ilişkin beyanını da esas alarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne; emekçilerin haklarının korunduğu, kayıplarının önlendiği bir düzlemde girmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu konuyu çözmek için Bakanlık ile bir araya gelerek ek protokol yaparak sorunu kökten çözmeliyiz” ifadelerini kullandı.
Toplantının ardından 7’nci dönem Toplu Sözleşme’de kayıt altına alınan; 4688 Sayılı Kanun’un güncellenmesi, eksikliklerin giderilmesi, evrensel ilke ve normlara uygun hale getirilmesi noktasında 10 başlıkta alanında uzman akademisyenler, hukukçular ve uzmanlar tarafından hazırlanan “Uluslararası Normlar Işığında Kamu Görevlileri Sendikacılığı ve Toplu Sözleşme Düzeni Karşılaştırmalı Analiz Seti 4688” çalışması Bakan Vedat Işıkhan’a iletildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:41
İkindi 16:27
Akşam 19:36
Yatsı 21:01
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı