Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı geldi

Meteoroloji , 10 Mayıs hava durumu raporunu yayınladı.

GÜNDEM 10.05.2023, 07:25
3
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı geldi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Edirne, Kırklareli ve Kahramanmaraş çevreleri ile Mersin ve Adana’nın kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bildiriliyor.

Yağışların İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Sinop ve Gümüşhane ile Ankara’nın güney ve doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu nedenle, olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

MGM tahminlerine göre, doğu ve güneydoğu Anadolu'da hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor. Genellikle kuzey yönlerden esmesi beklenen rüzgarlar, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecektir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı