Millî Gazete’ye çifte beraat

52 yıldır sorumlu ve ilkeli yayın çizgisinden ayrılmayan Millî Gazete, bir hukuk mücadelesinden daha alnının akıyla çıkmayı başardı. Tarım Kredi Kooperatifleri yöneticilerinin, belgeli habere yönelik asılsız suçlamalarına karşı Millî Gazete’nin 4 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesi nihayet beraatle sonuçlandı.

GÜNDEM 08.05.2024, 04:35
Millî Gazete’ye çifte beraat
Bugüne dek ülke tarımını ve tarım emekçilerinin haklarını muhafaza etmek için esaslı bir mücadele veren Millî Gazete’nin 20 Nisan 2020 tarihli manşetiyle işlediği “Cumhurbaşkanı’nın Market Projesine Tağşişli Genel Müdür” haberi Tarım Kredi Kooperatifleri yönetimi tarafından mahkemeye taşınmıştı. Millî Gazete’nin haklı ve belgeli eleştirilerinin muhatapları, hakikatleri susturmaya çalışarak haberimize önce erişim engeli kararı aldırmış, birçok yerde yaygın bir şekilde kullanılan haberi yayından kaldırmış ve bu da yetmezmiş gibi tekzip kararı çıkartarak, mahkeme kararı ile gazetede tekzip metni yayınlatmışlardı. Söz konusu yöneticiler, daha da ileri giderek mahkemenin tekzip kararının “istedikleri yerde yayınlanmadığını gerekçe göstererek” bu sefer de Millî Gazete aleyhine kamu davası açmışlardı.

Millî Gazete, Tarım Bakanlığı’nın resmi kayıtlarına dayanarak yaptığı haberden dolayı ‘tağşişli genel müdürü aklamak’ için açılan davalara karşı tam 4 yıldır hukuk mücadelesi veriyordu. Nihayet İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 32. Ceza Dairesi’nin 19 Nisan’da verdiği kararla Millî Gazete, beraat etmiş oldu. Kamu davasını kaybeden Tarım Kredi, konuyu istinafa taşıyarak itiraz etmişti. İstinaf mahkemesi, yapılan itirazı reddederek, davayı kesin olarak Millî Gazete’nin lehine sonuçlandırdı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:43
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:50
Yatsı 21:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı