MSB açıkladı: Irak'taki yeni strateji belli oldu!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Aktürk, Irak'ta bulunan teröristlere karşı yeni bir yol haritasının oluşturulduğunu belirtti. Ayrıca söz konusu açıklamada Siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik işlediği zulümün durdurulması için BMGK'ya çağrıda bulunuldu.

ASAYİŞ 02.05.2024, 14:30
1
MSB açıkladı: Irak'taki yeni strateji belli oldu!
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son bir haftada Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen operasyonlarda 43 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk yaptığı açıklama ile son bir haftada Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 43 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Ayrıca Aktürk konuya ilişkin duyurusunda "1 Ocak 2024'ten bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 845'e ulaştı. 376 terörist Irak'ın kuzeyinde, 469 terörist ise Suriye'nin kuzeyinde etkisiz hale getirildi." dedi.

Ayrıca söz konusu açıklamada "Irak ile başlayan diyalog sonucunda PKK terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesine yönelik olarak operasyon bölgelerimize komşu alanlarda Irak sınır muhafızlarının yaptığı faaliyetlerdir. Bu faaliyetler bizimle de koordineli şekilde gerçekleştirilmektedir. Bundan sonraki süreçte PKK'nın faaliyetlerinin engellenmesi, hudut güvenliğinin sağlanması ve bölgede yaşayan sivil Irak halkının can güvenliğinin korunması maksadıyla Irak ve ülkemiz arasında çalışmalar koordineli olarak devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan  sınır güvenliği konusuna da değinen Aktürk şu değerlendirmelerde bulundu:

Öte yandan Tuğamiral Zeki Aktürk yaptığı açıkalamda Karadeniz'deki mayın tehlikesine karşı önlemler alındığını belirti. "Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu (MCM Black Sea)" kurulmasına yönelik 11 Ocak'ta Türkiye, Bulgaristan ve Romanya arasında Mutabakat Muhtırası (MOU) imzalandığını ifade eden Aktürk, grubun, haziran ayında yapılacak Deniz Kuvvetleri Komutanları Toplantısı'nı müteakip temmuz ayı içerisinde faaliyete geçeceğini ifade etti. 

Karabağ bölgesinde ateşkesin kontrolü ve ihlallerin önlenmesi amacıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasında imzalanan memorandum 26 Nisan'da sonlandırıldığını da belirten Aktürk,  "30 Ocak 2021'de Azerbaycan Ağdam'da teşkil edilen Türk-Rus Ortak Merkezinin faaliyetleri Azerbaycan'ın anti terör operasyonu ile bölgenin istikrara kavuşması neticesinde Rusya Federasyonu ve Azerbaycan ile yapılan görüşmeler sonrası 26 Nisan'da gerçekleştirilen törenle sonlandırılmıştır." dedi.

Siyonist İsrail'in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 25 Mart'ta kabul ettiği son ateşkes kararını ve Uluslararası Adalet Divanı'nın aldığı ihtiyati tedbirleri ivedilikle uygulaması gerektiği vurgulayan Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk "En temel haklarından mahrum bırakılan Filistin halkı için insani yardımlara izin verilmesini ve bölgede yaşanan hukuksuzluğa bir kez daha dikkat çekerek kalıcı ateşkesin gerekliliğini vurguluyoruz." dedi.

Öte yandan Aktürk Milli Savunma Bakanlığı tarafından oluşturulan plan doğrultusunda yapılacak olan eğitim ve faaliyetlerde açıklamasında yer verdi. Aktürk'ün söz konusu açıklamasında şu başlıklar öne çıktı.

"son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 9'u terör örgütü mensubu 364 kişi yakalandı. 2 bin 264 kişi ise sınırı geçemeden engellendi. 1 Ocak'tan bu yana yakalananların sayısı 3 bin 133'e, engellenenlerin sayısı ise 50 bin 860'a yükseldi. Son bir hafta içerisinde yapılan operasyonlarda 40 kilogramdan fazla uyuşturucu madde (metamfetamin) ele geçirildi."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Mayıs 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:22
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:48
Yatsı 21:18
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı