Mustafa İriş: Derdimiz adil bir düzen

Saadet Partisi Edirne İl Başkanlığı ‘Basın Emekçileri Buluşması’ düzenleyerek Edirne’deki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

GÜNDEM 16.01.2023, 04:35
7
Mustafa İriş: Derdimiz adil bir düzen
Basın Emekçisi Buluşması’nda konuşan, Saadet Partisi GİK üyesi Mustafa İriş, “Medya ve özellikle gazeteciler, sizler sessiz çoğunluğun sesi olmaya devam ettikçe demokrasimiz güçlenmeye devam edecektir. Bizim derdimiz bu memlekette adil bir düzen kurulsun” dedi. 
Saadet Partisi Edirne İl Başkanlığı, geçtiğimiz gün ‘Basın Emekçileri Buluşması’ düzenledi. Edirne’deki ulusal ve yerel basın mensupları için düzenlenen buluşmaya Saadet Partisi GİK Üyesi Mustafa İriş ve Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin’in yanı sıra Saadet Partisi Edirne İl Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda, Türkiye’de medyanın geldiği durum ele alındı. Buluşmada basın mensuplarına hitap eden Mustafa İriş, medya çalışmalarının önemine vurgu yaptı.

‘Basın Emekçileri Buluşması’nda yaptığı konuşmada medyanın gücüne vurgu yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, “Türkiye’nin kültürel zenginliğini yansıtan medyası ne kadar etkin ve yaygın olursa ve sesi ne kadar güçlü çıkarsa demokrasimiz de o derece güçlü olacaktır. Bununla birlikte milletimizin talep ve beklentileri de o derece hükümete ve devlete yansıyacaktır. Dolayısıyla medya ve özellikle gazeteciler, sizle sessiz çoğunluğun sesi olmaya devam ettikçe demokrasimiz güçlenmeye devam edecektir.
Bizim derdimiz bu memlekette adil bir düzen kurulsun. İnsanlar insanca yaşama imkânına kavuşsun. Bir şey yasal olabilir ama helal ve bereketli olmaz! Biz, hem yasal hem helal ve bereketli olsun istiyoruz. Bugünkü yönetim şekli ile bunun gerçekleşmesi mümkün değildir” diye konuştu.

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, buluşmada yaptığı konuşmada, basının görevine dikkat çekerek, “Basın kamuoyu ile yöneticiler arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Siyasilerin denetlenebilir olması açısından basın çok mühim bir vazife üstlenmektedir. Bu minvalde tüm basın çalışanlarının bu değerli mesleğin icrasında; herhangi bir çıkar gözetmeksizin, temel hak ve hürriyetlerin korunmasına, ilkeli haberciliğe, özel yaşamın mahremiyetine ve hukukun evrensel ilkelerine hassasiyet ile yaklaşarak görevlerini en objektif biçimde yerine getirmeleri mesleklerine yakışır bir duruştur. Bu hassasiyetleri gözeterek çalışan tüm basın çalışanlarımız en büyük takdire layıktır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı