New York Times deşifre etti! İsrail'in bir oyunu daha ortaya çıktı!

New York Times, Siyonist İsrail rejiminin, Gazze'deki soykırım savaşına destek sağlamak amacıyla ABD Kongresi, Senatosu ve Temsilciler Meclisi üyelerini hedef alan bir etki kampanyasını gizlice organize ettiğini ve finanse ettiğini bildirdi.

DÜNYA 06.06.2024, 11:20
New York Times deşifre etti! İsrail'in bir oyunu daha ortaya çıktı!
New York Times (NYT) gazetesinin haberine göre, İsrail Diaspora Bakanlığı, ABD Kongresi, Senatosu ve Temsilciler Meclisi üyelerini İsrail ordusuna fon sağlamaya çağıran sahte sosyal medya hesaplarının kullanıldığı bir operasyonun emrini verdi. Operasyona katılan yetkililere ve ilgili belgelere göre, İsrail, geçen yıl ABD Kongresi, Senatosu ve Temsilciler Meclisi üyelerini ve ABD halkını İsrail yanlısı mesajlarla hedef aldı.
Tel Aviv yönetimi, Gazze Şeridi'ndeki savaşında eylemlerine destek sağlamayı amaçlayan bir etki kampanyası düzenledi ve bunun için para ödedi. 4 İsrailli yetkili, söz konusu gizli kampanyanın İsrail Diaspora Bakanlığı tarafından görevlendirildiğini söyledi.

Bakanlık operasyon için yaklaşık 2 milyon dolar ayırdı ve yapay zeka platformlarını gizli etki kampanyası amacıyla kullanan Tel Aviv'deki "Stoic" adlı İsrailli şirketi bu işi yürütmesi için kiraladı. Ekim 2023'te İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarından birkaç hafta sonra başlayan bu kampanya, X platformunda aktif olmaya devam ediyor. Kampanyanın en yoğun döneminde, İsrail yanlısı yorumlar yayınlamak için X, Facebook ve Instagram'da "gerçek Amerikalılar" gibi davranan yüzlerce sahte hesap kullanıldı.

Bu sosyal medya hesapları, özellikle New York'tan Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Hakeem Jeffries ve Georgia'dan Senatör Raphael Warnock gibi siyahi ve demokrat olan ABD Temsilciler Meclisi üyelerine odaklandı ve onları İsrail ordusunu finanse etmeye devam etmeye çağıran paylaşımlarda bulundu. Paylaşımların çoğunu oluşturmak için yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT kullanıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı