Öğretmenler iş bırakma eylemi yapıyor! Bugün derslere girilmeyecek

Eyüpsultan'da okul müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürülmesi sonrası öğretmenler eyleme gidiyor. Bugün gerçekleştirilecek eylem nedeniyle çok sayıda öğretmen okullarda eğitim vermeyecek.

EĞİTİM 10.05.2024, 08:00
2
Öğretmenler iş bırakma eylemi yapıyor! Bugün derslere girilmeyecek
öğretmenlere yönelik şiddet olayları her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz günlerde bir kadın öğretmenin öğrenci velisi tarafından darp edilmesi ve bir okul müdürünün öğrencisi tarafından öldürülmesi nedeniyle öğretmenler bugün  eyleme gitme kararı aldı.
Öğretmenlere yönelik yapılan son şiddet olayları gündemde geniş yer buldu. Eğitim sendikaları da öğretmenlerin güvenliği için acil önlemlerin alınması gerektiğini belirterek harekete geçti ve 10 Mayıs 2024'te bir günlük iş bırakma eylemi düzenleme kararı aldı.
Türkiye genelinde birçok öğretmen derse girmeme eylemi yapacak. Sendikalar, öğretmenlerin güvenliğini sağlamak için daha etkili tedbirler alınması gerektiğini vurguluyor. Öğretmenlerin derslere girmemesinden dolayı okullarda bugün eğitim verilemeyecek. 
İSTANBUL Eyüpsultan’da özel bir lisede okuyan Iraklı 17 yaşındaki Y.K., Aralık 2023’te disiplin suçları nedeniyle okuldan atıldı. Önceki gün okula gelen Y.K., lisenin müdürü 74 yaşındaki İbrahim Oktugan’ın odasına girerek tabancayla ateş ettikten sonra kaçtı. Oktugan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Öğrencilerin ve öğretmenlerin gözü önünde işlenen bu cinayet ülke gündemini sarstı. İbrahim öğretmenin katledildiği okulda dün üzüntü hakimdi. Dersler yapılmadı.
"Öğretmenlerimize, eğitim çalışanlarımıza kalkan el, tüm toplumumuza, geleceğimize, huzurumuza kast etmiştir. Şiddetin her türlüsüne karşı devlet olarak, millet olarak en sert şekilde karşı durmalı, en ağır tepkiyi vermeliyiz. Devletimiz tüm iradesiyle bu tür şiddet olaylarının karşısında olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bu tür vahşet ve şiddet olaylarına karışanların gerekli cezayı alması için Bakanlık olarak bu işin peşini bırakmayacağız."
"Öğretmenlerimiz asla yalnız değildir. Öğretmenlerimizin, ailelerinin yanında olacağız. Onların hukukunu her daim korumaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyorum. ‘Şiddete dur’ demek ve faillerin en ağır cezayı almalarını sağlamak için Öğretmen Meslek Kanunu’na ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifini Meclis gündemine en kısa zamanda getireceğiz. Tüm siyasi partilere de buradan bize destek olmaları için çağrıda bulunuyorum. Gelin hep birlikte ‘Şiddete dur’ diyelim.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:20
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:51
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı