Özgür Özel, Bülent Turan ile görüşmesini anlattı: İstifa ettirecek...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “AKP’li Bülent Turan Meclis’te yanıma geldi, ‘İstifa ettirecek dosya bekledim’ dedi." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 14.01.2023, 08:25
2
Özgür Özel, Bülent Turan ile görüşmesini anlattı: İstifa ettirecek...
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, önceki gün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ilişkin iddialarda bulunmuş ve 8 bin kişilik bir trol ordusu olduğunu söylemişti. Özel, iddiaları sonrası AK Parti’den aldığı ilk tepkileri ise Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal'a anlattı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan olaydan sonra sosyal medyada, “Halk arasında ‘tırt’ mı derler, ‘Dağ fare doğurdu’ mu derler? ‘Yok can güvenliğim yok, yok dosyayı 3 kişiye emanet ettim’ dedi ama basın toplantısı bitmeden İçişleri Bakanlığı yalanladı. Neymiş; sosyal medyada çok ‘RT’ olsun diye organize oluyorlarmış. Hey Allah’ım” paylaşımını yaptı.

Özel bu paylaşımları hatırlattı ve “İkimiz arasındaki konuşmaları anlatmam ama biz konuştuktan sonra hemen bu paylaşımı yaptığı için açıklıyorum, Bülent Turan Meclis’te bana gelip, ‘Önemli bir dosya ama ‘Dosyayı üç arkadaşıma verdim’ deyince, bakanı istifa ettirecek bir dosya bekledim’ dedi. Ben de dedim ki ‘Bu Türkiye dışındaki birçok ülkede bakanı istifa ettirir, hatta hükümeti düşürür’. Demek ki bakanda nasıl bir suç potansiyeli görüyorlarsa bunu bile az görüyorlar” ifadelerini kullandı.
Özel sözlerine şöyle devam etti: “Ama Bülent Turan daha büyük bir şey beklediğini söylüyor. O beklenti bana göre değil, Süleyman Bey’e göre büyük bir beklenti. Bu tavır, AKP’de herkesin aslında Soylu’yu bildiğini ama sustuğunu gösteriyor.”  

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı