Pakistan Cemaat-i İslami Partisi Genel Emiri Rahman: Filistin’in haklı mücadelesini selamlıyoruz

Pakistan Cemaat-i İslami Partisi Genel Emiri Hafız Naeemur Rahman, Filistinlilerin haklı mücadelelerinde yanlarında olduklarını söyledi. Rahman, “Filistin meselesi İslam ümmetinin ve tüm insanlığın meselesidir. Filistin meselesi, biz Müslümanlar için bir inanç meselesidir. Filistin halkının ve Gazze'deki mücahitlerin fedakârlıklarını takdir ediyoruz” dedi.

DÜNYA 30.04.2024, 07:05
Pakistan Cemaat-i İslami Partisi Genel Emiri Rahman: Filistin’in haklı mücadelesini selamlıyoruz
Pakistan Cemaat-i İslami Partisi’nin yeni Genel Emiri Hafız Naeemur Rahman, göreve gelişinin ardından ilk kez geniş kapsamlı bir basın buluşması gerçekleştirdi. Pakistan’ın iç ve dış meselelerine dair değerlendirmelerde bulunan Hafız Naeemur Rahman, sert ifadelerle eleştirdiği Amerika Birleşik Devletleri’nin Pakistan’ın iç işlerine karışmaktan artık vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Konuşmasında Filistin meselesine de değinen Rahman, Filistin’in İslam ümmeti için bir inanç meselesi olduğunu ifade etti.
Pakistan’ın kronikleşmiş sorunlarla boğuştuğunu hatırlatan Cemaat-i İslami Partisi Genel Emiri Hafız Naeemur Rahman, “Mevcut siyasi ve ekonomik şartlarda Pakistan çıkmaza girmiş durumdadır, bu sistem çalışmıyor ve sistemin bir an önce iyileştirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde Pakistan’ın sıkıntıları daha da çoğalacak ve devlet kurumlarıyla halkımız arasındaki mesafeler giderek artacaktır. Pahalı elektrik sözleşmeleri, vergi sistemindeki adaletsizlikler, ayrıcalıklı sınıfa tanınan imtiyazlar endişe vericidir. Ülkenin tarım arazilerinin %40’ı ülkenin %4’lük ayrıcalıklı kesimine aittir.  Küçük çiftçiler bu durumdan oldukça muzdarip durumdadır. Ülke yönetimindeki başarısızlık, Amerika Birleşik Devletleri’nin başını çektiği yabancı ülkelerin fırsattan istifade ederek kişi ve kurumları birbirine düşürmesine sebep olmaktadır” diye konuştu.
Pakistan’ın en hassas meselelerinden biri olan Keşmir sorununa da değinen Hafız Naeemur Rahman, Keşmir’deki siyasi krizin Keşmir halkının istekleri doğrultusunda çözülene kadar Hindistan'la hiçbir ticaretin yapılmaması gerektiğini söyledi. Keşmir halkı gibi Filistin halkının da kıymetli bir mücadele verdiğini belirten Rahman, “Filistin meselesi İslam ümmetinin ve tüm insanlığın meselesidir, Filistin meselesi, biz Müslümanlar için bir inanç meselesidir. Gazze'deki mücahitlerin, Filistin halkının fedakârlıklarını takdir ediyoruz. Cemaat-i İslami, ABD ve Batı üniversitelerindeki öğrencileri, Filistin halkı lehine mitingler düzenledikleri için selamlıyor. Pakistan gençliği de eğitim kurumları ve üniversitelerde Filistin’deki İsrail zulmüne karşı seslerini yükseltmelidir” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Mayıs 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:22
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:48
Yatsı 21:18
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı