Palestine Chronicle: Ürdün'ün stratejik hatası

Palestine Chronicle haber sitesinin yazı işleri ekibi, İran'ın füze ve drone saldırısı karşısında Ürdün hükümetinin Siyonist rejime havadan verdiği desteği eleştirdi.

DÜNYA 16.04.2024, 11:20
4
Palestine Chronicle: Ürdün'ün stratejik hatası
Palestine Chronicle haber sitesi "Ürdün, İran'ın Füzelerini, İnsansız Hava Araçlarını Neden Düşürdü?” başlıklı analiz haberde, Ürdün hükümetinin stratejik bir hata yaptığının altını çizdi.
Haberde ayrıca, İsrail'in Irak, Suriye veya İran'ı hedef alması durumunda Ürdün'ün İsrail füzelerini, insansız hava araçlarını veya savaş uçaklarını vurmayı düşünmeyeceğini öne sürdü.
Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safadi, ülkesinin İran insansız hava araçlarının ve füzelerinin düşürülmesindeki rolünden dolayı pişmanlık duymadı.
Safadi, ülkesinin eylemini egemenlik adına meşrulaştırmaya çalışabilir. Ancak Ürdün topraklarının diğer Arap ülkelerine ve Siyonist karşıtı ABD gruplarına saldırmak için fırlatma rampası olarak kullanıldığı geçmişte bu egemenlik pek çok kez önemli görünmüyordu.
Ürdün'ün Siyonist rejimi korumak için yaptıklarına ilişkin suçlamaların niteliği artık zayıf Arap hükümetlerine ve ordularına yönelik tipik eleştirilerle sınırlı değil. Sosyal medya aktivistleri, Ürdün'ün yaptıklarını doğrudan Filistin'e ve Arap ulusuna ihanet olarak nitelendiriyor.
Sosyal medya aktivisti Sait Ziad, "Soru şu" diye bir tweet attı, "İsrail insansız hava araçları ve füzeleri Ürdün hava sahasını geçtiğinde (İran'ın PC saldırısına misilleme olarak) Ürdün hava savunması, İran'a yaptığı gibi onlarla da yüzleşecek mi? Dronlar mı?” “Arapların düşmanı kimdir? İsrail mi, İran mı?”
Bazı Arap ülkelerinin 7 Ekim'den bu yana ve hatta öncesindeki davranışları, cevabı oldukça açık ama aynı zamanda tehlikeli hale getiriyor ve başka bir soruyu gündeme getiriyor:
“Arap hükümetlerinin, Arap halklarının kolektif çıkarları ve öncelikleri pahasına ABD ve İsrail çıkarlarını ve önceliklerini savunmalarına ne kadar süre izin verilecek?”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı