Paris’te Sudan’daki krize ilişkin toplantı

Sudan’da bir yılı aşkın süredir yaşanan iç savaşın Sudan halkına verdiği zarar tahammül edilemez boyutlara ulaştı.

DÜNYA 15.04.2024, 12:15
2
Paris’te Sudan’daki krize ilişkin toplantı
Müslümanların kendi problemlerini çözemeyip, küresel güçlerin ajandalarına malzeme olması her geçen gün Müslümanları daha da tüketirken, Fransa’nın başkenti Paris, Pazartesi günü itibariyle Sudan’daki krize dair Almanya öncülüğünde uluslararası bir toplantıya ev sahipliği yapacak.
Konferansta Sudan'daki krize yönelik siyasi çözümlerin tartışılması ve bağış toplanması amaçlanıyor. ABD ve Suudi Arabistan'ın Sudan Ordusu ile Hızlı Destek Güçleri arasında arabuluculuk çabaları aylardır sekteye uğramıştı. BM’ye göre Sudan'daki savaş bir yıl içinde binlerce kişinin ölümüne yol açtı. Aynı zamanda ülkeyi kıtlığın eşiğine getirdi, altyapıyı yok etti ve 8,5 milyondan fazla insanı yerinden etti.
Fransa Dışişleri Bakanlığı sözcü yardımcısı Christophe Lemoyne yaptığı açıklamada krizi yeniden gündemin üst sıralarına taşımaya çabaladıklarını ifade etti ve Sudan'ın unutulmuş bir kriz haline gelmesine izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.
Paris'teki bağış konferansı, Sudan ve komşu ülkelerdeki zayıf acil durum finansmanına ve 2,5 milyar doları aşan açığı gidermeye çalışacak.
Haber: Hamza Korkmaz

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı