Son Dakika

Petrol fiyatları Orta Doğu'daki gerginlikle yükselişe geçti

Küresel gelişmeler petrol fiyatlarını doğrudan etkiliyor. İşgalci İsrail rejiminin dün gece İran'a yönelik saldırısının ardından brent petrol fiyatı bir anda yükseldi. İşte detaylar..

EKONOMİ 19.04.2024, 10:15
Petrol fiyatları Orta Doğu'daki gerginlikle yükselişe geçti
Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 88,16 dolardan işlem görüyor.
Dün 87,80 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 87,11 dolar seviyesinde tamamlamıştı. Bugün ise saat 9.50 itibarıyla kapanışa göre yüzde 1,21 artışla 88,16 dolara yükseldi. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili de 83,89 dolardan alıcı buldu.
Petrol fiyatlarındaki bu artışın arkasında Orta Doğu'da devam eden gerginlik yatıyor.
Amerikan medyası, ABD'li yetkililere dayandırarak verdiği haberlerde, sabah saatlerinde Siyonist İsrail'in İran topraklarına yönelik bir saldırı düzenlediğini belirtti. ABD'nin İsrail Büyükelçiliği, İsrail'in İran'a misilleme yaptığı yönündeki haberlerin ardından çalışanları ve aileleri için güvenlik uyarısında bulundu.
İran basını ise İran Hava Kuvvetleri Üssüne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama sesleri olduğunu duyurdu. İran resmi ajansı IRNA da ülkenin birçok yerinde hava savunma sistemlerinin devreye girdiğini, Tebriz'in kuzey batı bölgesinde hava savunma sisteminin şüpheli bir hedefi tespiti sonucu ateşlendiğini belirtti.
Öte yandan, ABD, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü üyesi Venezuela'nın küresel pazarlara petrol ihraç etmesini sağlayan lisansı iptal ederek tekrar yaptırım uygulamaya başladı. Şirketlerin, mayıs sonuna kadar bireysel lisans için ABD Hazine Bakanlığına başvurmaları ya da Venezuela ile işlerini sona erdirmeleri gerekiyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:07
Güneş 05:37
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:34
Yatsı 20:59
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı