PFDK o takımlara acımadı! Süper Ligde bulunan 7 takıma ceza verdi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, tarafından yapılan son değerlendirmelerle birlikte Süper Ligde bulunan 7 kulüp ve yöneticilerine ceza kesildi.

SPOR 26.04.2024, 08:35
PFDK o takımlara acımadı! Süper Ligde bulunan 7 takıma ceza verdi
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Süper lig ve diğer liglerde yaşanan ihlal ve yasaklardan dolayı bazı  kulüp ve yöneticilerine ceza kesti. PFDK, Süper ligde bulunan 7 takıma kötü tezahürat, saha olayları, talimatlara aykırılık gibi disiplin ihalelerinden dolayı cezai işlem uyguladı.
PFDK'nın açıklamasına göre, Adana Demirspor Başkanı Metin Korkmaz, akredite edilmediği alanlarda bulunduğu için 78 bin TL para cezasına çarptırıldı. Aynı zamanda Beşiktaş, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle toplamda 312 bin TL; Trabzonspor, yine benzer gerekçelerle 440 bin TL; MKE Ankaragücü 432 bin TL; ve Kayserispor ise 112 bin TL para cezası aldı.
Statlarda özellikle hakaret ve kötü tezahürat yapan taraftar bloklarının elektronik biletlerinin bloke edilmesi gibi cezaların yanı sıra, çeşitli kulüp yöneticileri ve teknik ekip üyelerine de maçlardan men cezaları verildi. PFDK verdiği cezalar ile kulüplerin tribünleri yönetmesi konusunda daha dikkatli olmasını sağlamayı hedefliyor. 

PFDK, aynı zamanda TFF 1. Lig ve diğer alt liglerde yer alan kulüplere de çeşitli disiplin cezaları uyguladı. Bu cezalar arasında, çirkin ve kötü tezahürat, akreditasyon kurallarına uymama ve hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketler yer aldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 07 Mayıs 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:40
Yatsı 21:06
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı