Son Dakika

Rusya ve Çin Savunma Bakanları: Putin- Şi Cinping etkileşimi askeri alana yansıdı!

Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında bir araya gelen Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Çin Savunma Bakanı Dong Cün, askeri alandaki işbirliğine dair açıklamalarda bulundu.

DÜNYA 26.04.2024, 15:10
3
Rusya ve Çin Savunma Bakanları: Putin- Şi Cinping etkileşimi askeri alana yansıdı!
Şoygu ve Dong Cün Rusya ile Çin arasındaki askeri işbirliğini ele alarak uluslararası ilişkilere dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Şoygu ile Dong, Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında bir araya geldi.
Şoygu görüşmede, Rusya ile Çin arasındaki savunma alanındaki ilişkilere değinerek, "Ülkelerimiz arasındaki askeri işbirliğinin artırılması, küresel ve bölgesel istikrarın korunmasında önemli unsur. Çeşitli seviyelerde karada, denizde ve havada düzenli olarak askeri hazırlık eğitimini başarıyla gerçekleştiriyoruz." dedi.

İki ülke arasındaki stratejik etkileşimin güçlendirilmeye devam ettiğini ve bunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in arasındaki güvenilir etkileşim sayesinde olduğunu dile getiren Şoygu, Rusya'nın modern dünya düzeninin temel sorunları ve güncel uluslararası sorunlarla ilgili yaklaşımının Çin ile uyuştuğunu söyledi.

Dünyadaki askeri siyasi durumun sakin olmadığını belirten Şoygu, bunun, Batı'nın jeopolitik maceraları, bencil sömürgeci eylemleri sonucunda gerçekleştiğini vurguladı.
Çin Savunma Bakanı Dong da Çin ve Rus ordularının küresel stratejik süreçlerde istikrar sağlayıcı bir rol oynadığını belirterek, "Değişken uluslararası durumda silahlı kuvvetlerimiz arasındaki etkileşimin hareketli olması son derece önemli." ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 06 Mayıs 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:39
Yatsı 21:05
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı