Son Dakika

Sabah başyazarı Mehmet Barlas, Erdoğan'ın talimatına karşı çıktı

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrıda bulunan 10 ülkenin büyükelçisinin istenmeyen adam ilan edilmesi yönündeki talimata karşı çıktı.

GÜNDEM 24.10.2021, 10:55
3
Sabah başyazarı Mehmet Barlas, Erdoğan'ın talimatına karşı çıktı
Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 4 yıldır cezaevinde tutuklu bulunan iş adamı Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrıda bulunan 10 büyükelçiyi ‘istenmeyen adam’ ilan edilmesi için Dışişleri Bakanlığı’na talimat vermesini eleştirdi.
Mehmet Barlas, bugünkü “Gülümsemeye çalışmalıyız” başlıklı yazısında, Türkiye’nin aralarında ABD, Fransa ve Almanya'nın da olduğu 10 ülkenin büyükelçileriyle diplomatik ilişkileri kesme noktasına geldiğini hatırlatarak, “Bir başka sorun da Türk iç politikasındaki hukuksal durumların Türk dış politikasındaki ilişkilere yansıması. Örneğin, şu anda Türkiye'deki yargı sistemini eleştiren 10 ülkeyle neredeyse diplomatik ilişkileri kesmek üzereyiz. Oysa bu gibi durumlarda daha esnek tepkilerle gerginlikler azaltılabilir.” diye yazdı.
Mehmet Barlas yazısının devamında, “Bilmemiz gereken, şu anda iç kamuoyunu bu tür gerginlikler tatmin etmiyor. Fiyat ve döviz kurlarındaki artış, sonuçta insanların gelirlerinin azalmasına dayandı. Geniş kitlelerin birinci sorunu bu. Örneğin, faiz indirimlerinin gerçekten neye yaradığı tam anlaşılamadı. Anlatılamadı da. Bu gibi durumlar ortadayken Türkiye'nin bütün dünyayla kavgalı gibi görünmesi pek hoş olmuyor. Dileğim, gerilen sinirlerin yavaş yavaş gevşemesi ve Türkiye'ye güler yüzlü bir ortamın egemen olmasıdır.” değerlendirmesinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Eskişehir Millet Bahçesi açılış töreninde, “Talimatı verdim, '10 Büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini halledeceksiniz' dedim” açıklaması yaptı. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:07
Güneş 05:37
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:34
Yatsı 20:59
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı