Samimi dindarlığı yerle bir ettiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kritik seçime günler kala katıldığı bir televizyon programında değerlendirmlerde bulundu.

SİYASET 26.05.2023, 08:05
Samimi dindarlığı yerle bir ettiler
İmamoğlu, kendisine yapılan bir montaj videosundan bahsetti. Konya'da Cumhurbaşkanı'nın oğlu için cami cemaatinin 35 dakika namaz için bekletildiğini söyleyen İmamoğlu, 'İlk kez açıklıyorum' dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kritik seçime günler kala Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. İmamoğlu, kendisine yapılan bir montaj videosundan bahsetti. İmamoğlu, 'İlk kez açıklıyorum' dedi. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için bu pazar sandık başına gidilecek. Kritik seçimlerden önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. “Hiçbirimiz buna tenezzül etmeden bir süreç yürüttük. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı 'Ama montaj, ama şu, ama bu'... Gerçekmiş gibi gösterdiniz. Şimdi savunamıyor. Bu nasıl bir hırstır? Bu nasıl bir simsiyah kalp. Olacak şey değil ya. Genel başkanımızı terör örgütü ile aynı kareye koyuyorsunuz, sonra çıkıyorsunuz 'ama montaj'... Allah'ın adaleti büyüktür. Biz bin defa desek de milletimizin bir bölümüne anlatamazdık. Şimdi kendisi itiraf etti. Beylikdüzü Belediye Başkanıyken Konya'dayız bir toplantı için. Beraber camiye gittik, dizim rahatsız ameliyat geçirmiştim. Caminin girişinde oturduk, oturarak kılacağım dedim. Ezan okundu. Vaiz işini bitirdi, o ara Kuran'dan sureler okunmaya başladı. Yarım saat... Millet homurdanmaya başladı. Neden başlamıyor namaz diye... İmam 'beyefendi geldi mi haber verin' dedi. Beyefendi kim? Sayın Cumhurbaşkanı'nın oğlu. 35 dakika cemaati beklettiler. Şahitlerim var. Bunu ilk defa anlatıyorum. CHP’li bir belediye başkanı cami yaptı diye camiye imam vermeyen müftüyü yaşadım ben. Samimi dindarlığı yerle bir ettiler.” dedi.

İmamoğlu “Ülkemizde bir mülteci kısmı var, gelişi kayıtlı... Bir de sınır mınır kalmamış, sürü gibi insanlar ama doğudan, ama güneyden ne yazık ki ülkemize akın ediyorlar. Zulümden kaçan insanların görüntüsü farklıdır. O görüntüde bir kapıya yığılmış, tümü erkek ve 1-20'li yaşlarda delikanlılar. Bu nasıl bir görüntü? Tamamı mülteci, sığınmacı adına ne diyeceksek bir görüntü. Bakın bu olmaz, bu memleketi bir depoya döndüremezsiniz. Canımı yakan bu görüntüyü görünce çıldırdım. Bir çok yere gidiyorum, ilk tepki bu: 'Bizi bu insanlardan kurtarın...'Biz sorgusuz sualsiz bu insanları bu ülkeye yığdık. Artık kendileri bile ayı veremiyorlar. Aylarca yazı yazdım sayı, sayı diye. Biz bu şehirdeki su tüketiminden şundan bundan sayıyı görüyoruz, siz buraya mülteci yıkacaksınız. Ne diyor mevcut Bakan ‘Suriyelileri gönderemeyiz, Allah bizi yakar.’ diye konuştu.

‘Siyasi hırs bende zerre yok. Millet size bir koltuk verir, bu size emanet der. Ben görevimi böyle yapıyorum.’ diyen İmamoğlu  “Bu akıl da ne diyor biliyor musunuz? Ben bu koltuğun sahibi oldum, vermem... Bu insanlar artık koltuk için, hırs gözlerini bürümüş, ya da hesap verecekleri şeyler büyümüş, artık altından kalkamıyorlar. Bakanlar Kanal İstanbulla ilgili tek kelam etmediler. Sen bir büfeye Üsküdar’da imar çıkarıyorsun muhtemelen birinden talimat aldığı için. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nasıl çıkartır görürsün. Oraya beş altı tane çevik kuvvet otobüsünü yollayıp, benim canım polisimi başı önde eğik nöbet tutturan kimse o büfe onun... Orada nöbet tuttular 4-5 gün. Israr edip yıktık. Kaçak... Kaçağı kurtarmak için Çevre ve Şehirclik bakanlığı üzerinden oraya imar çıkarttılar. Bunu niye anlatıyorum biliyor musunuz? Bu iktidar gelirse İstanbul’u talan ederler. Kanal İstanbul üzerinden ederler, boğazları ederler. Çivisi çıkmış bunlar iktidarları için her şeyi yapar. Kurumlarımız yozlaştı. Deprem’de Kızılay’ı gördüm, AFAD’ı gördük. AFAD’ı kritik anda milletine hizmet veremeyeceği hale getirdiler. Bu memleketin sistemi şu anda şu, herkes yukarıya bakıyor acaba bu konuda fikri ne diye. Kiminle önemli bir mevzuyu konuşsam orayla konuş diyor. Bu sistem bu ülke için baş belası bir sistemdir. Bu sistemin acilen çöpe atılması gerekir. AK Partiyi seviyorum diyen vatandaşların bile bu sistemi çöpe atması gerekir. Onun için bu seçim sistemin tercihi seçimidir, bu seçim bir rejim değişimidir. Bu seçim Sayın Erdoğan gitsin Sayın Erdoğan gitsin seçimi değildir sadece. Bu seçimin altlığı, gazetelerin gazetecilerin özgürlüğü.” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı