Samsung, Galaxy akıllı telefonlarına hayat kurtaran özellik ekliyor

Samsung, Google ve Apple'da uzun süredir bulunan "Araba Kazasını Algılama Uyandırma" sensörünü S24 Ultra ve Galaxy Z Fold 5'te kullanmaya hazırlanıyor.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 30.01.2024, 14:30
5
Samsung, Galaxy akıllı telefonlarına hayat kurtaran özellik ekliyor
Google ve Apple en son modelleri olan Pixel 8 ve iPhone 15 serilerinde bulunan araba çarpışma algılama özelliğini uzun süredir sunuyor. En büyük rakiplerinden ikisinde bu özellik mevcut olsa da, Samsung buna karşılık gelen hiçbir şey sunmuyor. Ancak yakın gelecekte bu durum değişebilir.
Son iddialara göre hem Samsung Galaxy S24 Ultra hem de Galaxy Z Fold 5, "Araba Kazasını Algılama Uyandırma" sensörüne sahip. Araba Kazası Algılama Uyandırma sensörü muhtemelen bir kompozittir; jiroskop ve ivmeölçer gibi bir veya daha fazla fiziksel sensörden gelen verileri işleyen sanal bir sensördür. Sensörün, olası araba kazalarını onu kullanan uygulamalara bildirebilmesi için sensör olaylarının birikmesini önlemeyi amaçladığı söyleniyor.

Araba Kazası Algılama Uyandırma sensörü diğer Samsung Galaxy cihazlarında bulunmasa da, araba çarpışma sensörünü başlatıp durdurmaya yönelik kod içeren gizli bir sistem uygulaması bulundu.
Uygulamanın "MoccaMobile" olarak adlandırıldığı ve One UI 6.1'de ve Android ROM'un bazı önceki sürümlerinde göründüğü bildiriliyor. Ayrıca web sitesi, uygulamayı Galaxy Z Fold 5 için One UI 5.1.1, Galaxy S23 Ultra için One UI 6 ve Galaxy S24 Ultra için One UI 6.1'de buldu .

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı