Son Dakika

Şehadetinin üzerinden 8 yıl geçti! Darağacından cennete…

Bangladeş Cemaat-i İslami’nin şehit liderlerinden Mücahit Motiur Rahman Nizami, siyasi bir komplo davasında idam edilişinin 8. sene-i devriyesinde rahmetle ve dualarla anıldı.

GÜNDEM 11.05.2024, 04:35
2
Şehadetinin üzerinden 8 yıl geçti! Darağacından cennete…
Dünyanın en yoğun nüfuslu İslam ülkelerinden Bangladeş’te, ülkenin en köklü ve İslami teşkilatı olan Bangladeş Cemaat-i İslami, bir yandan hükümetin baskılarıyla mücadele ederken, diğer yandan kaybettiği şehit liderlerinin hatıralarını canlı tutmaya devam ediyor.  Bangladeş Cemaat-i İslami liderlerinden Motiur Rahman Nizami, Bangladeş hükümetinin siyasi komplo davası sonucunda idam cezasına çarptırılmış, 10 Mayıs 2016 tarihinde idam edilmek suretiyle şehadete yürümüştü. Bangladeş siyasetinde önemli izler bırakan, geçmiş hükümetlerde bakanlık, parlamento üyeliği gibi kritik siyasi görevlerde bulunan, Bangladeş’in kalkınması adına yoğun çabalar ortaya koyan Mücahit Motiur Rahman Nizami şehadetinin yıl dönümünde unutulmadı.  Nizami’nin şehadetinin 8. sene-i devriyesi nedeniyle Bangladeş Cemaat-i İslami’den, Genel Emir Dr. Şefikür Rahman imzasıyla bir tebliğ yayınlandı.

Cemaat-i İslami’nin Genel Emiri Dr. Şefikür Rahman, Nizami’yi andığı mesajında "Şehit Mevlana Motiur Rahman Nizami, Bangladeş halkının yakından tanıdığı bir siyasetçi, alim ve İslam düşünürüydü. Kendisi, dürüstlük, yeterlilik, cömertlik, tevazu ve alçakgönüllülük timsaliydi. Yüce Allah'ın bahşettiği bir yetenek olarak çocukluğundan itibaren bir liderlik vasfı ortaya koydu. Öğrencilik hayatının başlangıcından itibaren İslam ideallerini tebliğ etmekle, İslam’ı yaymakla meşgul oldu. Bir siyasetçi olarak hayatı boyunca insanların refahı için mücadele etti. Adalet için ve adalete dayalı bir toplum kurmak için aralıksız çaba harcadı. Bangladeş'in İslami bir refah devleti haline getirilmesi için güçlü bir rol oynadı” ifadelerini kullandı.

Nizami’nin Bangladeş Milli Meclisi’nde öğretici ve yapıcı çalışmalarda bulunduğunu hatırlatan Dr. Şefikür Rahman “Nizami’nin Bangladeş’te İslam eğitiminin yayılmasında çok önemli katkıları olmuştur. Qaumi Medresesi eğitiminin resmi olarak tanınmasındaki rolü unutulmazdı. Tarım ve Sanayi Bakanlığı görevlerini dürüstlük, yeterlilik ve verimlilikle yerine getirdi. Motiur Rahman Nizami'nin katkılarını derin saygı ve onurla anıyorum. Yüce Allah'tan onun şehadetini kabul etmesini ve Cennet-i Firdevs'te kendisine yüksek bir mevki vermesini niyaz ediyorum. Vatandaşlarımızı Nizami'nin tamamlanmamış çalışmasını hayata geçirmek ve Bangladeş'i İslami bir refah devleti haline getirmek için Cemaat-i İslami hareketine katılmaya çağırıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası arenada geniş çapta kabul gören Motiur Rahman Nizami, 2006 yılında küresel bir ankette dünyanın en etkili 500 kişisi arasında yer aldı. 2009'daki başka bir küresel ankette ise dünyadaki en etkili 50 Müslüman’dan biri olarak kabul edildi. İnsanların kişisel gelişimlerine, aile ve toplumsal yaşamlarına ışık tutacak pek çok değerli kitap yazan Nizami, yurt içi ve yurt dışında çok sayıda eğitici-öğretici seminerler verdi. Nizami’nin İslam’ı esas alan fikirleri ve görüşleri insanların düşünce dünyasında büyük heyecan oluşturmaya hâlen devam ediyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı