Şemsiyeleri hazırlayın! Birçok ilde gök gürültülü sağanak yağışı bekleniyor

Yurt genelinde hava durumunun nasıl olacağı vatandaşlar tarafından sıklıkla aratılıyor. Peki bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava durumu raporundaki son gelişmeler neler? İşte detaylar..

GÜNDEM 13.04.2024, 10:05 13.04.2024, 19:15
1
Şemsiyeleri hazırlayın! Birçok ilde gök gürültülü sağanak yağışı bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden ülkenin kuzey ve iç kesimlerini yerel gök gürültülü sağanak yağışlar  görüleceğini, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ise çığ tehlikesi bulunduğunu açıkladı.
Hava Nasıl Olacak?
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan hava tahminlerine göre; yurt genelinde havanın parçalı ve az bulutlu, öğleden sonra bazı bölgelerde çok bulutlu ve sağanak yağışlı olacağı belirtildi. Ayrıca sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde olduğu belirtilen açıklamada, rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği bilgisi paylaşıldı.
Bölgelere göre ise hava durumu şu şekilde:
Marmara: Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğusunda çok bulutlu. Sabah ve gece saatlerinde güney ve doğusunda pus ve yer yer sis.
Ege: Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu. Sabah ve gece saatlerinde kuzeyinde pus ve yer yer sis.
Akdeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'de yerel gök gürültülü sağanak yağışlı.
İç Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölgenin güney ve doğu kesimlerinin yerel sağanak yağışlı. Sabah ve gece saatlerinde batısında ve kuzeyinde pus ve yer yer sis.
Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel sağanak yağışlı. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis.
Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin yerel gök gürültülü sağanak yağışlı. Çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski var! Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis.
Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Malatya, Tunceli, Erzincan, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel gök gürültülü sağanak yağışlı. Çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski var!
Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Adıyaman ve Gaziantep'in batı kesimlerinin kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı