Sendikalar 1 Mayıs’ta alanlarda

Sendikalar, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı nedeniyle birçok şehirde mitingler gerçekleştirecek. Memur-Sen Samsun’da, Hak-İş Kocaeli’de, Türkiye-Kamu-Sen İzmir’de, Türk-İş ise Bursa’da işçi ve emekçiler için miting düzenleyecek. Mitinglerde işçilerin sorunlarına dikkat çekilecek.

GÜNDEM 01.05.2024, 04:35
Sendikalar 1 Mayıs’ta alanlarda
1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı nedeniyle sendikalar birçok şehirde sahalarda olacak. Her sendika farklı bir şehirde miting gerçekleştirecek. Memur-Sen Samsun’da, Hak-İş Kocaeli’de, Türkiye-Kamu-Sen İzmir’de, Türk-İş ise Bursa’da işçi ve emekçiler için miting düzenleyecek.

Memur-Sen’den 1 Mayıs sebebiyle Samsun’da gerçekleştirilecek mitinge ilişkin yapılan açıklamada, işçilerin ve mazlumların sorunlarının gündemine dikkat çekilirken, “Küresel sömürüye, savaşa, Gazze ve Doğu Türkistan’daki soykırıma karşı haykırmak için; adil paylaşım, insan onuruna yaraşır ücret, emeğin, emekçinin sesini yükseltmek için Samsun Kurtuluş Yolu Tütün İskelesi’nde olacağız.” denilerek kamu çalışanlarına çağrıda bulunuldu.

Hak-İş ise 1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nü bu yıl Kocaeli Seka Park’ta saat 13.00'te gerçekleştireceğini duyurdu. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, çalışma hayatının sorunlarını gündeme getireceklerini belirterek, “Hak-İş olarak, 1 Mayıs'ta çalışma hayatının önemli gündem maddelerinden olan vergiden hayat pahalılığına, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasına kadar pek çok konuyu gündeme getireceğiz. Hak-İş olarak, Türkiye’nin bütün meydanlarını 1 Mayıs meydanı olarak görüyoruz. Kocaeli’de gerçekleştireceğimiz kitlesel 1 Mayıs kutlamalarının yanı sıra Hak-İş il başkanlıklarımız aracılığıyla bütün illerde etkinlikler düzenlenecek ve Hak-İş 1 Mayıs Bildirisi okunacak, taleplerimiz güçlü bir şekilde dile getirilecektir.” dedi.

Türk-İş ise Bursa’da gerçekleştireceği miting için çağrıda bulunurken, mitingde pankartlarının, “Ekonomik krizin nedeni biz değiliz. Yoksulluğa, hayat pahalılığına, vergide adaletsizliğe, esnek çalışmaya, kayıt dışı istihdama, taşeronlaştırmaya, sendikasızlaştırmaya dur diyoruz. İnsan onuruna yakışır yaşama ve çalışma şartları istiyoruz.” olacağı duyuruldu.

Türkiye-Kamu-Sen, 1 Mayıs’ta İzmir’de gerçekleştirecekleri etkinlikte kamu çalışanlarının sorunlarını gündeme getireceklerini ifade ederek, İzmir Cumhuriyet Bulvarı’nda gerçekleştirecekleri mitinge davet etti. Türkiye-Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kamu çalışanlarının sorunlarına dikkat çekerek, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde kamu çalışanlarımızın taleplerini İzmir'den bir kez daha haykıracağız.” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 21 Mayıs 2024
İmsak 03:41
Güneş 05:19
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:52
Yatsı 21:23
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı